Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Διακοπές ρεύματος και ανησυχία για τη σοδειά

Πολύπλευρη ανησυχία γεννά στις αρχές ο συνεχιζόμενος καύσωνας σε περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως Τσονγκτσίνγκ και Σιτσουάν, όπου συνεχίζονται και σοβαρές δασικές πυρκαγιές.

Κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η θερμοκρασία στην Τσονγκτσίνγκ είναι η υψηλότερη των τελευταίων 60 χρόνων, ενώ οι φωτιές εξελίσσονται σε σοβαρή απειλή για πολλές ορεινές περιοχές. Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της κατανάλωσης Ενέργειας, οι αρχές έδωσαν αρχικά οδηγίες για διακοπή χρήσης «μη απαραίτητων συσκευών», φτάνοντας στο σημείο ακόμα και διακοπής της παροχής Ενέργειας σε βιομηχανικές ζώνες για κάποιες ώρες.

Αναφορά του κινεζικού υπουργείου Γεωργίας καταγράφει την ξηρασία ως «σοβαρή απειλή» για τη φθινοπωρινή σοδειά της χώρας, κατά την οποία παράγεται το 75% της ετήσιας σοδειάς σιτηρών.

Σημαντική μείωση της στάθμης των υδάτων υπάρχει και στη λίμνη Πογιάνγκ (νοτιοδυτικά), τη μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό στη χώρα.

Σοβαρές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζονται και στη Σιτσουάν, όπου στην πρωτεύουσα Τσενγκντού δόθηκε εντολή να κλείσουν τα φώτα στα υπόγεια τρένα, για να εξοικονομηθεί Ενέργεια.

Μεγάλες πυρκαγιές στη νότια Ρωσία

Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στα νότια της Μόσχας πήραν ξανά μεγάλες διαστάσεις, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές στην περιοχή του Ριαζάν, περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, και ακόμα και στη ρωσική πρωτεύουσα είναι έντονη η οσμή καμένου.

Η περιφέρεια κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι κάτοικοι δύο οικισμών, του Ολγκίνο και του Γκολοβάνοβο, διατάχθηκαν να τους εκκενώσουν.

  • Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία σε μια λίμνη στο Μαμπλί, στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Αλιείας του ποταμού Λίγηρα, η οποία συνέδεσε την καταστροφή με την ξηρασία και τη μεγάλη πτώση της στάθμης του ποταμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ