Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ
Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Αττική, Χαλκιδική, Κοζάνη, ζημιές σε μαγαζιά και σπίτια

«Λίμνη» στον Διόνυσο

Eurokinissi

«Λίμνη» στον Διόνυσο
Καθώς και χτες συνεχίστηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την χώρα, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα με δρόμους - ποτάμια λόγω έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης, εγκλωβισμένους οδηγούς και κόσμο που ταλαιπωρήθηκε. Περισσότερο πλήγηκαν οι νότιες περιοχές της Αθήνας, το Κερατσίνι, όπου σημειώθηκε καθίζηση, η Σταμάτα και ο Διόνυσος, ενώ ανά χρονικά διαστήματα όλο το λεκανοπέδιο είχε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σχολιάζοντας την κατάσταση η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει: «Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των περιοχών του παραλιακού μετώπου πήραν μια γεύση από την "Αθηναϊκή Ριβιέρα"... Στις αρχές του καλοκαιριού έδωσαν μάχη με τις πυρκαγιές και τώρα με τη βροχή! Κεντρικοί δρόμοι όπως η Λεωφόρος Ποσειδώνος και η Λεωφόρος Βουλιαγμένης πλημμύρισαν, ακινητοποιώντας αμάξια, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βάρης.

Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης βγάζουν μάτι! Την ίδια ώρα που τοπικές αρχές, κυβέρνηση και επενδυτές διαφημίζουν τον χορό δισεκατομμυρίων στην περιοχή μας, ο λαός για άλλη μια φορά παραμένει απροστάτευτος... Τα όποια μέτρα διαχείρισης δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία του λαού, αλλά την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων. Ο πραγματικός ένοχος έχει όνομα. Είναι το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που από κοινού υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

Καθίζηση δρόμου στο Κερατσίνι

Eurokinissi

Καθίζηση δρόμου στο Κερατσίνι
Στην τραγική κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα και τις ευθύνες κυβέρνησης, δημοτικής και περιφερειακής αρχής αναφέρεται με τη σειρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δραπετσώνας - Κερατσινίου, τονίζοντας: «Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος αλλά και όσοι εργάζονται στην γύρω περιοχή ή περνάνε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας για να πάνε στη δουλειά τους, στο γνωστό δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες σημείο προς το Ικόνιο ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιους, επικίνδυνους χειμάρρους και πίδακες νερού.

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, όλοι εμείς που βλέπουμε να ξαναπαίζεται ένα άθλιο έργο που στη λογική κόστους - οφέλους βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, μιας και θεωρείται κόστος χωρίς όφελος η αντιπλημμυρική προστασία του λαού μας. Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σημείο, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συμβαίνει ξανά και ξανά το ίδιο σκηνικό».

Εντονα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Εντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν και χτες περιοχές της νότιας Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Εξαιτίας της έντονης βροχής, στην Τορώνη δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια. Σημειώθηκε επίσης πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης, στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό. Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Σάρτη και Συκιά, ενώ υπήρχαν αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Σιθωνίας.

Στον Πολύγυρο τα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς νερό, λόγω βλάβης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε γεώτρηση. Στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Δασαρχείου, του Αγίου Χριστοφόρου υπήρξε πολύωρη διακοπή νερού, η οποία αναμενόταν να αποκατασταθεί μέχρι αργά χτες το βράδυ.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Εορδαίας, στην ΠΕ Κοζάνης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων του δήμου Καστοριάς, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Τρανόβαλτο Κοζάνης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Γεωργακόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Σερβίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιόδευσε στην τοπική κοινότητα Τρανοβάλτου, όπου την Κυριακή 21/8 σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι μετέφεραν την αγανάκτησή τους στην αντιπροσωπεία του Κόμματος. Εκαναν λόγο για ελλιπή προετοιμασία αλλά και ανύπαρκτα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης, με αποτέλεσμα να δουν τα μαγαζιά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού να πλημμυρίζουν, με σοβαρές ζημιές σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν σε υπόγεια σπιτιών. Ταυτόχρονα, πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, που καθιστούν ακατάλληλη τη χρήση τους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα αναδείξει το θέμα στην κατεύθυνση διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων.

Στην πόλη του Αγρινίου, από πτώση κολώνας της ΔΕΗ ακινητοποιήθηκε όχημα και εγκλωβίστηκαν δύο άτομα. Στην Καλαμπάκα, κεντρικοί δρόμοι βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και πέριξ της πόλης, ενώ αιωνόβιος πλάτανος έσπασε και έκοψε στα δύο τον δρόμο προς Διάβα.

Τέλος, στη Σαντορίνη σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα χωρίς καν έντονα καιρικά φαινόμενα (2023-09-06 00:00:00.0)
Σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας (2020-04-07 00:00:00.0)
Κάθε βροχή και πλημμύρα! (2005-12-30 00:00:00.0)
Αντιδρούν στη μεταφορά του καζίνο (2002-08-28 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις (2002-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ