Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Επιβλητική η Εθνική κόντρα στο Βέλγιο

Eurokinissi Sports

Ενα ακόμα βήμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2023 έκανε η Εθνική ομάδα, νικώντας 85-68 το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της β' προκριματικής φάσης και κλείνοντας ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο καλοκαιρινό «παράθυρο» της FIFA. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με 4-2, δηλαδή σε καλό δρόμο για να καταλάβει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής στο «παράθυρο» του Νοέμβρη, ενώ θα ολοκληρώσει με αυτό του Φλεβάρη 2023.

Παράλληλα η Εθνική ολοκλήρωσε άψογα την προετοιμασία της για το Eurobasket που ξεκινά αυτήν την Πέμπτη, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να έχουν εξαιρετική ψυχολογία για τον μεγάλο στόχο της διάκρισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Απέναντι στους Βέλγους η Εθνική έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο Βελιγράδι, ξεπέρασε τα σημαντικά προβλήματα απουσιών (Σλούκας, Παπαπαγιάννης, Παπαπέτρου, Κ. Αντετοκούνμπο) και έφτασε με επιβλητικό τρόπο στη νίκη, με όπλα την άψογη αμυντική λειτουργία αλλά και την επίθεση - φωτιά με τους Γ. Αντετοκούνμο (26 πόντοι), Ντόρσεϊ (22 π.) και Καλάθη (16 π.).

Ζωντανή η Σερβία

Γερά στο «κόλπο» της πρόκρισης μέσα από τον ίδιο όμιλο μπαίνει και η Σερβία, καθώς μετά τη νίκη επί της Ελλάδας πήρε και το ντέρμπι με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη, με σκορ 79-72, και έπιασε το Βέλγιο στην 3η θέση, ενώ απ' την άλλη η Τουρκία μετά τη νέα ήττα μπήκε σε μπελάδες. Παραμένει στην κορυφή η Λετονία, που νίκησε 87-80 εκτός έδρας τη Μεγάλη Βρετανία.

  • Η βαθμολογία: Λετονία 5-1, ΕΛΛΑΔΑ 4-2, Βέλγιο 3-3, Σερβία 3-3, Τουρκία 2-4, Μ. Βρετανία 1-4.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ