Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Συνεχίζονται οι απεργίες των εργαζομένων στις μεταφορές

Συνεχίζεται το «μπαράζ» απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις Μεταφορές στην Ευρώπη, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Στην Πορτογαλία, σχεδόν 60 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας μέχρι την Κυριακή, τελευταία μέρα της απεργίας που κήρυξε το προσωπικό εδάφους. Οι υπάλληλοι στην εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Portway» ζητούν καλύτερα επιδόματα διακοπών και δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Εκπρόσωπος της Εθνικής Ενωσης Εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία (SINTAC) είπε ότι στην τριήμερη απεργία συμμετείχε σχεδόν το 90% του προσωπικού εδάφους της «Portway» στα αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Στην Ισπανία το προσωπικό καμπίνας της «Iberia Express» έχει κηρύξει δεκαήμερη απεργία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα. Στην «EasyJet» οι πιλότοι απεργούν για τρίτη φορά εντός του Αυγούστου, ζητώντας να επανέλθουν οι συνθήκες εργασίας σε καθεστώς πριν από την πανδημία και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέα Συλλογική Σύμβαση.

Στην Ολλανδία απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των σωματείων και της κρατικής εταιρείας «NS Railways» με αντικείμενο τις μισθολογικές αυξήσεις. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται τα δρομολόγια της κρατικής εταιρείας σε όλη τη χώρα. Την περασμένη βδομάδα είχαν πραγματοποιηθεί τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις σε περιφερειακό επίπεδο. Τα σωματεία διαμαρτύρονται για την αναστολή των διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση, διεκδικούν αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ και θέσπιση ελάχιστης ωριαίας αποζημίωσης στα 14 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ