Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»
Συντονισμένος αγώνας για τη σωτηρία

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της «Ομοσπονδίας», στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Το δρόμο του συντονισμένου αγώνα εργαζομένων, αγροτών και όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων, υπέδειξε ο βουλευτής του Αγγελος Τζέκης ως μόνο δρόμο για τη σωτηρία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία» που βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής χρεοκοπίας, μετά τις αλλεπάλληλες ληστρικές «ρυθμίσεις χρεών» που επέβαλε η ΑΤΕ, απαξιώνοντας πλήρως τη συνεταιριστική οργάνωση.

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της «Ομοσπονδίας» στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Ενωσης, με το Σωματείο και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων. Επί 6 μήνες είναι απλήρωτοι εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας της Ενωσης που τα τελευταία χρόνια ολισθαίνει διαρκώς. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των επιλογών της ΑΤΕ, η οποία προκειμένου να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιό της επιβάλλει στην Ενωση συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της. Σήμερα η Ενωση δραστηριοποιείται μόνο στη συλλογή και εκκόκιση βαμβακιού και στην επεξεργασία ντομάτας, που όπως όλα δείχνουν θα απομείνει ως η μοναδική δραστηριότητά της.

Διοίκηση και εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΚΚΕ να παρέμβει στη Βουλή για το πρόβλημα της Ενωσης. Ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ Γ. Τσακίρης, είπε ότι η Ενωση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αν δεν αναλάβει την ευθύνη η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των χρεών, τότε θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Ο Αγγ. Τζέκης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ πάντα υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα συνεχίσει να το πράττει με κάθε μέσο και μορφή. Ομως προειδοποίησε εργάτες και αγρότες πως αν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις μετατραπούν σε ΑΕ δε θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν Επιτροπή για τη Σωτηρία της Ενωσης στην οποία θα ενταχθούν όλοι οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι, ακόμη και η ΤΑ. Μια Επιτροπή που θα συντονίσει τους αγώνες για τη σωτηρία της Ενωσης και θα διεκδικεί ρύθμιση των χρεών από μηδενική βάση με παράλληλη στήριξη του κράτους και προοπτική βιωσιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ