Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΕΛ.ΠΕ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τους χάλασαν τη «φιέστα» των εγκαινίων

Με το σύνθημα «όχι στο ξεπούλημα», υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τον υπουργό Ανάπτυξης, που εγκαινίασε τη νέα μονάδα Πολυπροπυλενίου στη Θεσσαλονίκη

Επεισοδιακή υπήρξε η χθεσινή τελετή εγκαινίων του εργοστασίου Πολυπροπυλενίου στο Βιομηχανικό Συγκρότημα των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη, όπου η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων της επιχείρησης χάλασε την καλοστημένη φιέστα και εν πολλοίς παρεμπόδισε την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η τελετή των εγκαινίων του νέου αυτού αποκτήματος των ΕΛ.ΠΕ στο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό σαν μέρος μιας γενικότερης προβολής του κυβερνητικού έργου και των «αναπτυξιακών επιτευγμάτων» των ΕΛ.ΠΕ. Είχε δε συμφωνηθεί ότι στη διάρκεια της τελετής θα δινόταν ο λόγος και στους προέδρους των εργοστασιακών σωματείων. Με την άφιξη όμως του Α. Τσοχατζόπουλου και αφού η διεύθυνση είχε εκτιμήσει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα έθεταν θέματα για την πορεία της επιχείρησης όχι ευχάριστα στα επίσημα αυτιά, αποφασίστηκε και τους ανακοινώθηκε, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ότι δε θα τους δινόταν ο λόγος.

Να σημειωθεί ότι ενώ η έναρξη της εκδήλωσης είχε προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. και είχε ανακοινωθεί και στις προσκλήσεις, ο Α. Τσοχατζόπουλος έφτασε στις 12 το μεσημέρι. Σαν αποτέλεσμα της μακράς αυτής καθυστέρησης αποχώρησε επιδεικτικά από το χώρο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιωνίας, που στην περιφέρεια του Δήμου του βρίσκεται το συγκρότημα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων τους από τον κατάλογο των ομιλητών, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από την εκδήλωση αγανακτισμένοι και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι στον εμπαιγμό», «όχι στο ξεπούλημα - ναι στη διαφάνεια», «θέλουμε δουλιά» κ.ά., συγκεντρώθηκαν πίσω από την εξέδρα και συνέχισαν να εκδηλώνουν με συνθήματα την αντίθεσή τους στις επιλογές της διεύθυνσης.

Δημιουργήθηκε πραγματικό πανδαιμόνιο και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα υποχρεώθηκε ο παριστάμενος Αρχιεπίσκοπος Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως Διονύσιος, να ανέλθει στην έδρα για την τέλεση αγιασμού. Ούτε και ο αγιασμός όμως βοήθησε την κατάσταση, γιατί αμέσως μετά άρχισαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης. Τελικά η ομιλία συντομεύτηκε και τελείωσε κακήν κακώς αφού κανένας δεν μπορούσε να ακούσει τον ομιλητή από τα βροντερά συνθήματα και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος. Ετσι είχε άδοξο τέλος μια καλοστημένη επιχείρηση δημόσιων σχέσεων για προβολή των «παραγωγικών επενδύσεων» των ΕΛ.ΠΕ στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ