Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναρμόδιοι

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι πλειοψηφίες των ηγεσιών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση του κόσμου των ΕΒΕ, που είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό. Ακόμα και τα μικρά παιδιά το έχουν καταλάβει ότι κάνουν το παν να υπονομεύσουν την πανελλαδική κινητοποίηση για τις 13 του μήνα. Οι προθέσεις και οι θέσεις τους ήταν γνωστές. Δεν τις έκρυψαν ούτε στιγμή όταν όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να περάσουν στα «ψιλά» τις κινητοποιήσεις ομοσπονδιών και των σωματείων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Αποκαλύφτηκε, όμως, σε όλο του το μεγαλείο και χτες όταν οι εκπρόσωποι αυτών των πλειοψηφιών υπό τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ φάνηκαν έτοιμες να πιαστούν από το τίποτα που τους «έδωσε» ο υπουργός Οικονομίας κατά τη συνάντησή τους. Οι πρόεδροι «είδαν» «αρκετά καλό κλίμα» και παρέπεμψαν στα «αρμόδια όργανα» για αποφάσεις γύρω από την πορεία των κινητοποιήσεων.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα κοινό με τη βάση των ΕΒΕ. Είναι εντελώς αναρμόδιοι και για αγώνες και για διεκδικήσεις και για την οργάνωση της πάλης κόντρα στην εφαρμοζόμενοι πολιτική. Οι πραγματικοί αρμόδιοι, πάντως, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους έχουν πάρει σαφείς αποφάσεις. Σ' αυτούς δεν ταιριάζουν τα παζάρια και ο συμβιβασμός. Το κίνημα έχει συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, που δε συμπεριλαμβάνει το τίποτα με το οποίο βολεύεται η ηγεσία του. Και έχουν αποφασίσει: κλιμάκωση και μαζικοποίηση των αγώνων μέχρι τη δικαίωση.


Μ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ