Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών

Παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν σήμερα, αύριο και την Παρασκευή οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία.

Συγκεκριμένα παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν: Σήμερα Τετάρτη στις 2.15 μ.μ., στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αύριο Πέμπτη στις 12 μ., στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 2/9 στις 2.30 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ΕΛΜΕ απαιτούν μεταξύ άλλων: Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά, ακόμα και αυτά των λιγότερων ωρών, χωρίς περικοπές και «μαγειρέματα» σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων υπολογίζοντας ολιγομελή, νέες εγγραφές, μετεγγραφές κ.λπ. Να υπολογιστούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες τις ειδικότητες και στην παράλληλη στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν νέα, όπου χρειάζεται. Να εξασφαλιστούν σε όλα τα σχολεία οι αναγκαίες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Δεκαπέντε (15) μαθητές ανά τμήμα για υγειονομικούς και κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ