Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 1ο - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Απαιτούν επιστροφή στο σχολείο απρόσκοπτα και με ασφάλεια

Διαμαρτυρία χτες για το πρόβλημα στατικότητας των σχολικών κτιρίων

Διεκδικώντας την απρόσκοπτη και ασφαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί προχώρησαν χτες το πρωί σε διαμαρτυρία και πορεία προς το δημαρχείο. Μετά τη μαζικότατη προχτεσινή σύσκεψη ενημέρωσης γονέων, συγκεντρώθηκαν στην πύλη των σχολείων και στη συνέχεια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση ενημέρωσης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τον χαρακτηρισμό του παλιού συγκροτήματος των δύο σχολείων ως στατικά ανεπαρκούς. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο δήμος Παιανίας ενημέρωσε με δελτίο Τύπου ότι σύμφωνα με μελέτη που είχε παραγγείλει και του παραδόθηκε στις 29 Ιούλη, «το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο "Γ" και κλειστό γυμναστήριο, χαρακτηρίζονται Στατικά Ανεπαρκή». Αυτό συνεπάγεται ότι το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προτού η αρμόδια δημόσια υπηρεσία ΚΤΥΠ ΑΕ αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης που προτείνονται από τους σχετικούς ελέγχους και τις μελέτες. Το κόστος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΤΥΠ ΑΕ ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, το δε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, σύμφωνα με προβλέψεις, κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες...

«Δεν θέλουμε παράγκες, θέλουμε σχολεία», «Σχολεία, καθηγητές, βιβλία, όχι webex και διπλοβάρδιες» απαίτησαν οι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μέσα από τα πανό και τα συνθήματά τους, απορρίπτοντας έτσι διάφορες προτάσεις - «μπαλώματα» που έχουν πέσει στο τραπέζι αυτό το διάστημα και υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Απαίτησαν ουσιαστικές λύσεις, προβάλλοντας επιτακτικά την ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών για επίλυση του ζητήματος, ασφαλή σχολεία, με έναρξη και συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με πρωινή βάρδια, διά ζώσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κάνουν πίσω, συνεχίζοντας με πρωτοβουλίες διεκδίκησης.

Ερώτηση από το ΚΚΕ

Αμεσα να διασφαλιστεί ότι οι απαραίτητες επιδιορθωτικές παρεμβάσεις στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Παιανίας θα γίνουν άρτια και έγκαιρα, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Αφού αναφέρεται στην κατάσταση με την οποία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, σημειώνει: «Οπως είναι λογικό, η κατάσταση αυτή - λίγες μέρες μάλιστα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς - αφήνει μετέωρους εκατοντάδες μαθητές (πάνω από 500) και έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικές κινητοποιήσεις. Τα παραπάνω φέρνουν στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα με τη σχολική στέγη στην Ανατολική Αττική και αναδεικνύει την αδιαφορία του κράτους για την εκπαιδευτική διαδικασία, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας αποτελεί και η αρτιότητα των σχολικών υποδομών. Φαίνεται ότι στην Ανατολική Αττική των μεγάλων επενδύσεων, της ανάπτυξης και του τουρισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ακατάλληλα κτίρια».

Οι βουλευτές Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης, που υπογράφουν την Ερώτηση, προσθέτουν ότι «εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα σε κυβέρνηση και δήμο. Αμεσα να διασφαλιστεί ότι οι απαραίτητες επιδιορθωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν άρτια και έγκαιρα, και ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους μαθητές σε κατάλληλα κτίρια, χωρίς άλλη αναστάτωση για αυτούς και τις οικογένειες τους». Και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η σχολική μονάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ