Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρόχειρες λύσεις που υποβαθμίζουν τη δημόσια Εκπαίδευση

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις οξυμένες ανάγκες σε σχολική στέγη στον δήμο Φυλής

Την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη στον δήμο Φυλής ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση βουλευτών του προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών. Τονίζεται ότι τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης υποβαθμίζουν τη δημόσια σχολική Εκπαίδευση, και μεταφέρονται οι καταγγελίες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων και Φυλής, σύμφωνα με τις οποίες οι ελλείψεις στη σχολική στέγη, που υφίστανται εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οδηγούν διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς σε λύσεις πρόχειρες και επικίνδυνες για τους μαθητές.

Ειδικότερα σημειώνεται:

«Σχολικές μονάδες, όπως το 1ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό και το 9ο Δημοτικό Ανω Λιοσίων, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Ανω Λιοσίων, και άλλα που λειτουργούν επί χρόνια με υπερπληθώρα μαθητικού πληθυσμού, είναι μια ζοφερή πραγματικότητα στον δήμο Φυλής. Σε πολλά από αυτά τα σχολεία δεν υπάρχουν καν αίθουσες εκδηλώσεων, καθώς αυτές με παρεμβάσεις έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες. Το 10ο Δημοτικό Ανω Λιοσίων είναι εξολοκλήρου προκάτ, το 3ο Γενικό Λύκειο Ανω Λιοσίων στεγάζεται σε κτίριο του 1974 που είχε ανεγερθεί για βιοτεχνία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων για την απουσία ολοκληρωμένων μελετών και ανέγερσης σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης είναι μεγάλες και οδηγούν σε απαράδεκτες αποφάσεις, που σε κάθε περίπτωση οξύνουν τα προβλήματα και βάζουν νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών, είτε πρόκειται για αναγκαστικές μετακινήσεις σε σχολεία εκτός της γειτονιάς είτε για στοίβαγμα των παιδιών σε μικρές προκάτ αίθουσες».

«Για την κάλυψη δε των αναγκών στη δίχρονη Προσχολική Αγωγή, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν υφίσταται ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε νήπια και προνήπια να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια», επισημαίνεται και παρατίθεται το παράδειγμα του 11ου Νηπιαγωγείου Ανω Λιοσίων, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο αποκλειστικά προκάτ, όπου δεν υπάρχουν καν τουαλέτα ενηλίκων για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, πάγκος με νιπτήρα, στέγαστρο στο προαύλιο χώρο για την προστασία των μαθητών από βροχή και ήλιο, σταθερά παιχνίδια. Στο νηπιαγωγείο από Σεπτέμβρη αναμένεται να λειτουργήσουν τρία τμήματα, κάτι που σημαίνει αύξηση των αναγκών σε εξοπλισμό, π.χ. στρώματα ή ράντζα ύπνου για το ολοήμερο τμήμα, εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια, όργανα γυμναστικής.

«Η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί ώριμο και αναγκαίο μέτρο, που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μην υπάρχουν εικόνες όπως αυτή του 11ου Νηπιαγωγείου Ανω Λιοσίων. Αντίστοιχα, το ζήτημα της σχολικής στέγης χρήζει φροντίδας, σχεδιασμού και κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των μαθητών», τονίζουν οι βουλευτές Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Χρ. Κατσώτης, Δ. Μανωλάκου και Θ. Παφίλης και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανέγερση νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων στον δήμο Φυλής που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες; Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα φοίτησης των μαθητών με ασφάλεια στη σχολική μονάδα που ανήκει γεωγραφικά στο 2ο Γυμνάσιο; Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα του 11ου Νηπιαγωγείου Ανω Λιοσίων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ