Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Παραμένουν τα αδιέξοδα για εκατομμύρια πλημμυροπαθείς στο Πακιστάν, όπου την επόμενη βδομάδα ανακοινώθηκε ότι θα φτάσει και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Η συζήτηση στο εσωτερικό δυναμώνει γύρω από το ύψος, τις δόσεις αλλά και τις προτεραιότητες με τις οποίες η κυβέρνηση Σαρίφ θα κληθεί να διαχειριστεί εκατομμύρια «ανθρωπιστικής βοήθειας», με φόντο τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ειδικά τους τελευταίους μήνες, αλλά και εν μέσω όξυνσης ενδοαστικών διεργασιών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μουσταφά αλ - Καντίμι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραιτηθεί «αν συνεχιστεί το χάος και η εχθρότητα και δεν εισακούεται η φωνή της λογικής», μετά από τις πρόσφατες ένοπλες συγκρούσεις αντίπαλων ομάδων σιιτών και την «οριστική αποχώρηση» από την πολιτική του (σιίτη αντι-Ιρανού) κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- O Στρατός των ΗΠΑ προχώρησε στην καθήλωση του στόλου των περίπου 400 ελικοπτέρων Chinook που διαθέτει, μετά τον εντοπισμό κινδύνου πρόκλησης φωτιάς στους κινητήρες των ελικοπτέρων, μετέδωσε το «Reuters». Τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται και διεθνώς, από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας, αλλά και του Καναδά.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η πρωτεύουσα της Τιγκράι, Μεκέλε, επλήγη ξανά κατά τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας από αεροπορικές επιδρομές σε τομέα όπου δεν υπήρχαν «στρατιωτικοί στόχοι», ανέφεραν οι αρχές των ενόπλων στην εξεγερμένη πολιτεία της βόρειας Αιθιοπίας. Επειτα από πέντε μήνες κατάπαυσης του πυρός, οι εχθροπραξίες στη βόρεια Αιθιοπία ξανάρχισαν στις 24 Αυγούστου. Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Αντίς Αμπέμπα (ομοσπονδιακός στρατός, πολιτειακές δυνάμεις, παραστρατιωτικοί) και οι ένοπλοι του TPLF αλληλοκατηγορήθηκαν για την επανέναρξη των συγκρούσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ