Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΕΘ 2022
Συγκέντρωση στις 15 Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Χωρίς αναμονή τα σωματεία οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και σε μια σειρά από πόλεις

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα - προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα - καύσιμα φτηνά για τον λαό», απαντούν τα σωματεία στις προετοιμασίες για «δύσκολο χειμώνα» που κάνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής στις 15 Σεπτέμβρη «στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής», αναφέρουν τα σωματεία. Στα αιτήματα προσθέτουν ακόμη: Καμιά ανοχή στα πολεμικά σφαγεία, καμιά επιλογή «ληστή - ιμπεριαλιστή». Αντιδρούν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, διεκδικούν μειωμένο σταθερό χρόνο εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση όλων των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων.

Συγκέντρωση στις 20 Σεπτέμβρη στην Πάτρα

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης να πάρουν θέση «μάχης», οργανώνοντας τον αγώνα τους για να μην πληρώσουν ξανά τα «σπασμένα» από τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο καλεί σε κλιμάκωση και προετοιμασία απεργιακής απάντησης.

Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη εξαγγείλει συγκέντρωση για την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη (7 μ.μ., έξω από τα γραφεία του), ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, καλεί σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτα και λαϊκούς φορείς (7.30 μ.μ. στο ισόγειο του κτιρίου του), προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

«Η εργατική τάξη, ο λαός μας έχει και την πείρα, και το θάρρος, και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση. Ο χειμώνας που έρχεται μπορεί να είναι χειμώνας γεμάτος αγώνες και μάχες, που θα δίνει ελπίδα και κουράγιο σε όλο τον λαό μας, που θα εμπνέει νέες δυνάμεις», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, που αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα των αγώνων σε μια σειρά από χώρους δουλειάς επισημαίνει:

«Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, με μπροστάρηδες τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει».

Στηρίζει και συμμετέχει η αγωνιστική δημοτική αρχή

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου, χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες του, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, τον λαό και τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά, εξήγγειλε η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας.

Συσκέψεις και εκδηλώσεις για την οργάνωση του αγώνα

Σύσκεψη σωματείων, εργαζομένων και συνδικαλιστών οργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών στο Ηράκλειο Κρήτης, αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σύσκεψη οργανώνει το Σωματείο Διανομέων - Delivery Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φορείς των ΕΒΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και τους φορείς του γονεϊκού κινήματος.

Στο 3ο Εργατικό Φεστιβάλ, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνελεύσεως - Πρόνοιας Ναυπλίου, καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας. Καλεί κάθε εργάτη «να έρθει να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, αλλά και να ξεσκάσουμε στην προσφυγογειτονιά της Πρόνοιας». Επίσης, καλεί κάθε σωματείο και συνδικαλιστή «σε συμπόρευση, σε δράση και άμεση κινητοποίηση, με στόχο να δυναμώσει η πάλη ώστε το εργατικό κίνημα να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ