Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΕΘ 2022
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Αγωνιστικός σταθμός και για τους βιοπαλαιστές αγρότες

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ μαζί με τα εργατικά σωματεία

Αγωνιστικό κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης «με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από τη βάναυση προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή, και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας».

Ενώ αναφερόμενη στη θηλιά που σφίγγει για τους βιοπαλαιστές αγρότες τονίζει: «Οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τα αγροτικά εφόδια, η φορολόγηση, οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο, το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από καρτέλ και επιτήδειους αφετέρου, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.

Η μόνη μας λύση πλέον είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή, και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε με συνέπεια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Δίνουμε λοιπόν συνέχεια εδώ από τη Θεσσαλονίκη».

Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με προοπτική κλιμάκωσης

Στο μεταξύ, στην τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας της Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, με στόχο να συντονιστεί καλύτερα ο αγώνας τους και να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Από τα ιδιαίτερα προβλήματα που σφίγγουν τη θηλιά στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Οπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, με αυτές τις τιμές που επικρατούν σε ρεύμα, πετρέλαιο, αγροεφόδια, λιπάσματα, πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι θα «μπουν μέσα», θα δυσκολευτούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Την ίδια ώρα, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα ή να παραδίδονται στους μεγαλεμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω ακόμα και από το κόστος παραγωγής, αξιοποιώντας και το αίσχος των ανοιχτών τιμών.

Ακόμα, παραμένουν οι δυσκολίες με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, για ζημιές που σημειώθηκαν ξανά το προηγούμενο διάστημα από το χαλάζι και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας τονίστηκε ακόμα πως τα ψίχουλα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους βιοπαλαιστές αγρότες και επισημάνθηκε ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την ανάγκη για κοινή πάλη και συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που χτυπιούνται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Παράλληλα, σήμερα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) στις 11.30 π.μ.

Ακολούθως την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη ο εκπρόσωπος της Γραμματείας της ΠΕΜ, Κώστας Τζέλλας, θα πάρει μέρος στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων, των αγροτών, επαγγελματιών, γυναικών, νεολαίας, στις 6 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνας».

Επίσης ξεκινάνε οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTICA τέλος Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ