Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση με θύματα στη ρωσική πρεσβεία

Δύο υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν χτες στην Καμπούλ, μετά από έκρηξη βόμβας που έφερε πάνω του ένα άτομο που κατευθυνόταν στην είσοδο του κτιρίου. Αλλα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρξαν και τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ δήλωσε πως «αναμφισβήτητα, μιλάμε για τρομοκρατική ενέργεια, που είναι παντελώς απαράδεκτη».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, η φρουρά της πρεσβείας «εντόπισε το άτομο» ενώ πλησίαζε το κτίριο της πρεσβείας, το πυροβόλησε «και προκλήθηκε έκρηξη». Η ρωσική πρεσβεία ανέφερε πως «βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες ερευνούν». Διεθνή ΜΜΕ σχολίαζαν ότι ήταν η πρώτη βομβιστική επίθεση με στόχο ξένη πρεσβεία μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Το βράδυ ορισμένα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».

Την Παρασκευή, είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση και στην πόλη Χεράτ, έξω από τζαμί, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, περιλαμβανομένου ενός ιμάμη προσκείμενου στους Ταλιμπάν.

  • Νέος σεισμός, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, έπληξε χτες το Αφγανιστάν, στην επαρχία Κουνάρ, κοντά στην πόλη Τζαλαλαμπάντ. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ