Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές έστειλαν οι φοιτητές, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης χτες το απόγευμα.

Με συνθήματα όπως «Ούτε στο ΑΠΘ ούτε και πουθενά, η αστυνομία πόδι δεν πατά» και «Απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία - Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», οι φοιτητές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Κατήγγειλαν τη στάση της αστυνομίας, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας διμοιρία των ΜΑΤ «συνόδευε» την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων από τα πεζοδρόμια.

Οπως τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ο Ντενίς Κουμανάκου, γραμματέας του ΣΦ Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, «εδώ και έναν χρόνο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και όλο το επόμενο διάστημα».

Ακόμα, εξέφρασε την αλληλεγγύη των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές στην Αθήνα, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, και πρόσθεσε πως οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, μαζί και με τα εργατικά σωματεία της πόλης, που και στη ΔΕΘ έδειξαν ότι δεν θα συμβιβαστούν με τα λίγα και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, στη «Μαλαματίνα» και σε κάθε χώρο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ