Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΟΕ
Απεργία - αποχή για μέντορες και συντονιστές

Συνεχίζεται η συλλογική αντιπαράθεση με την προσπάθεια εφαρμογής πλευρών των νόμων που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών και που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές παιδαγωγικές ανάγκες. Στην προκήρυξη απεργίας - αποχής απέναντι στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές προχώρησε το ΔΣ της ΔΟΕ δηλώνοντας πως η Ομοσπονδία καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς στο να μην τις εφαρμόσουν, με την πλήρη νομική τεκμηρίωση και στήριξη όλων των ενεργειών.

Στη βάση αυτή καλεί «όλα τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης για την απεργία - αποχή. Να οργανώσουν με όλα τα μέσα την ενημέρωση συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους πραγματικούς στόχους της επιχειρούμενης "αξιολόγησης"» και τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία - αποχή «ώστε να μην υλοποιηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιδιώκει να εγκαθιδρύσουν η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ στην Εκπαίδευση».

Οπως σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στη σχετική απόφαση, «με "συνταγές" που δοκιμάστηκαν σε πλήθος άλλων χωρών στο παρελθόν και απέτυχαν ή ακόμα και ως νομοθετήματα που έμειναν στο συρτάρι (νόμος Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ.), το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να παρέμβει ακόμα περισσότερο στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, όχι όμως από τη σκοπιά των συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών κι αυτό φαίνεται καθαρά τόσο από τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων (π.χ. παροχή μορίων για την ατομική αξιολόγηση και την επιλογή στελεχών) όσο και από την πραγματική τους αποτύπωση και στοχοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται, μαζί με την υπόσκαψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, και η καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου με τους εκπαιδευτικούς ομίλους και τον ηλεκτρονικό φάκελο που σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις της επιχειρούμενης αξιολόγησης συνθέτουν το παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και γι' αυτό απαιτείται ενιαία και συντεταγμένη αντίσταση του κλάδου σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής όλων αυτών των ρυθμίσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ