Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Αγωνιστικό μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε η μαζική συμμετοχή σε εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, με σύνθημα: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. "Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης). Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Τις προηγούμενες μέρες, το Φεστιβάλ έκανε «στάση» σε πολλές πόλεις:

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στα Τρίκαλα, ξεχώρισαν η συναυλία που έγινε την Παρασκευή προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου με τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και την ορχήστρα του Δ. Μητροπάνου αλλά και το μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που έγινε το Σάββατο.

Το ενδιαφέρον κέντρισε η συζήτηση που έγινε το Σάββατο με θέμα «Οι εκφράσεις της ανισοτιμίας της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Ποια η διέξοδος», με ομιλήτρια την Γεωργία Καπέτη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

Η κεντρική ομιλία έγινε την Παρασκευή, από τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ.

Στην Καρδίτσα, οι εκδηλώσεις έγιναν την Παρασκευή στο Πάρκο Λουμάκη, το οποίο «ξαναζωντάνεψε» μετά την εθελοντική δουλειά των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

ΣΠΑΡΤΗ
ΣΠΑΡΤΗ
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Στη Σπάρτη

Για δεύτερη χρονιά το πάρκο Γουδέ πλημμύρισε με μουσική και όμορφες συζητήσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και ακολούθησε ομιλία από τον Αντώνη Κωσταδήμα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα όμορφο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από νέους καλλιτέχνες της περιοχής που συνεπήραν με τις μελωδίες τους και ακολούθησε λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.

Στη Σάμο

Με ανθρώπους όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, ολοκληρώθηκε το πέρασμα του Φεστιβάλ από το Καρλόβασι.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους των Οργανώσεων Σάμου της ΚΝΕ από τον Μανώλη Τσακουμάκη. Ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τη σκηνή του Φεστιβάλ πέρασαν ο Αριστοτέλης Ρήγας που σκόρπισε γέλιο και έστειλε τα δικά του μηνύματα για ...τα πάντα, το «Σφάλμα» με hip hop live που ξεσήκωσε, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το λαϊκό γλέντι από τον Κυριάκο Μαυρίκη.

Στις Σέρρες

Με επιτυχία και με μαζική προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ στις Σέρρες με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής με μεγάλο ενδιαφέρον για τα στέκια που λειτούργησαν στον χώρο. Αλλά και για την έκθεση στα ταμπλό που παρουσίαζε την Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην περιοχή των Σερρών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι με τοπικά μουσικά συγκροτήματα, τους «New Purpose», που σκόρπισαν στη σκηνή ήχους της παραδοσιακής γκάιντας και ηλεκτρικής μουσικής με θρακιώτικους ήχους, και τους «Μαζί στον αγώνα λαϊκά και ξάστερα» με λαϊκά, εργατικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ