Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Εντείνουν τον απεργιακό αγώνα οι λιμενεργάτες στο Λίβερπουλ

Αλληλεγγύη από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τους λιμενεργάτες της ΕΝΕΔΕΠ

Εκατοντάδες λιμενεργάτες στο λιμάνι του Λίβερπουλ συνεχίζουν σήμερα Τετάρτη για τρίτη μέρα την απεργία διάρκειας δύο βδομάδων που κήρυξαν στις 19 Σεπτέμβρη, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις τουλάχιστον 10% (αντί 7% που δίνει η εργοδοσία μαζί με ένα εφάπαξ επίδομα 750 λιρών) και βελτίωση των σκληρών συνθηκών δουλειάς, που έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας το 2020 και έπειτα.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργία και τον δίκαιο αγώνα των περίπου 650 απεργών και εκφράζει την αλληλεγγύη του, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι για χρόνια είναι αντιμέτωποι με πολιτικές που μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους και στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, «ειδικότερα τους τελευταίους μήνες με την έκρηξη της ακρίβειας, ενώ επιχειρηματικοί όμιλοι πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στο κρύο και στον Μεσαίωνα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα logistics, στους σιδηρόδρομους, όπως και οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και αλλού απέδειξαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας ότι χωρίς τους εργαζόμενους τίποτα δεν κινείται!

Επίσης οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται σε πολλές χώρες αποδεικνύουν τη δύναμη του συλλογικού, οργανωμένου αγώνα και της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης. Τέτοιοι αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην Ελλάδα όπως των λιμενεργατών του Πειραιά (COSCO), των οικοδόμων κ.ά. πέτυχαν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς. Κάθε νίκη εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και όπλο για τη συνέχεια. You'll never walk alone!».

«Αδέλφια μας λιμενεργάτες του Λίβερπουλ, θα νικήσετε», τονίζει και η Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες της COSCO, που απαιτεί να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών και να δοθούν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν είναι μόνο οι λιμενεργάτες του Λίβερπουλ που κατεβαίνουν σε πολυήμερο απεργιακό αγώνα.

Στις 27 Σεπτέμβρη έως τις 5 Οκτώβρη κατεβαίνουν σε δεύτερη οκταήμερη απεργία και οι λιμενεργάτες του λιμανιού Felixstowe, του μεγαλύτερου λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχαν κάνει στα τέλη Αυγούστου άλλη μία οκταήμερη απεργία.

Αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις διεκδικούν στις 30 Σεπτέμβρη περίπου 115.000 υπάλληλοι των «Βασιλικών Ταχυδρομείων» (Royal Mail).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ