Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Συγκρούσεις διαδηλωτών με παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας

Ενας 53χρονος Παλαιστίνιος, ο Φιράς Γιαΐς, σκοτώθηκε χτες στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών - στην πλειοψηφία τους υποστηρικτών της ισλαμικής «Χαμάς» - με τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών ΜΜΕ, ο άτυχος 53χρονος δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις αλλά τις παρακολουθούσε από απόσταση, ώσπου δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε νεκρός.

Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής επιβεβαίωσε τον θάνατο του Γιαΐς, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει ποιος τον πυροβόλησε. Ανέφερε πάντως ότι αναμένεται το ιατρικό και αστυνομικό πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, Ταλάλ Ντουεϊκάτ, ισχυρίστηκε ότι στο μέρος όπου στεκόταν ο 53χρονος δεν υπήρχαν δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα, παλαιστινιακά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν με πραγματικά πυρά προς τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της επιχείρησης σύλληψης επτά μελών της «Χαμάς» με την κατηγορία της «σύστασης τρομοκρατικής ομάδας», από άνδρες των ισραηλινών υπηρεσιών «εσωτερικής ασφάλειας», «Shin Bet», αλλά και κατά της σύλληψης άλλων δύο στελεχών της «Χαμάς», από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ