Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νεκρός 25χρονος που δούλευε σε γραμμή υψηλής τάσης

Σε τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται το μακελειό στους χώρους δουλειάς, με τον κατάλογο των θυμάτων από τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Θύμα αυτήν τη φορά είναι ένας 25χρονος, που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εργαζόταν για εργολάβο στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σε γραμμές υψηλής τάσης 400 kV στην περιοχή της Πεντέλης. Το δυστύχημα έγινε μπροστά σε δύο ακόμη εργαζόμενους και η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Η κηδεία του άτυχου 25χρονου θα γίνει σήμερα στην Καρδίτσα.

Τρεις τραυματίες σε μία μέρα σε χώρους δουλειάς

Στο μεταξύ, άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν χτες το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής παλιάς γέφυρας, στον κόμβο Νέας Περάμου στα Μέγαρα. Οι δύο χειριστές μηχανημάτων έργου τραυματίστηκαν όταν το ένα μηχάνημα υποχώρησε μαζί με τμήμα του υπό κατεδάφιση μέρους της γέφυρας. Ο ένας, μάλιστα, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι δυο εργαζόμενοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό» όπου νοσηλεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς σοβαρά τραύματα.

Σε ένα ακόμα περιστατικό, ηλεκτροπληξία υπέστη χτες το πρωί νοσηλεύτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν εισήλθε σε έναν θάλαμο του κτιρίου, του οποίου, σύμφωνα με καταγγελίες, οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και κακοσυντηρημένες. Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Νοσοκομείου Νίκαιας, πρόκειται για θάλαμο γενικών χρήσεων, όπου εδώ και καιρό έχει γυμνά καλώδια και χαλασμένες πρίζες, κάτι που όπως αποδείχθηκε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μιας εργαζόμενης. Η νοσηλεύτρια είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ