Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Nα πάψουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών

Καθημερινές παρεμβάσεις από σωματεία σε όλη τη χώρα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια, ότι δεν θα αφήσουν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στέλνουν εργατικά σωματεία με καθημερινές παρεμβάσεις σε τράπεζες, δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εκπρόσωποι εργατικών - συνταξιουχικών σωματείων και της Επιτροπής ενάντια στην ακρίβεια, που έχει συγκροτηθεί στον Τύρναβο, πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της Eurobank στη Λάρισα, απαιτώντας να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας από τον Τύρναβο. Πρόκειται ουσιαστικά για το σπίτι μιας συνταξιούχου και της άνεργης κόρης της, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Η συγκεκριμένη συνταξιούχος είχε πάρει πριν 14 χρόνια δάνειο για επισκευές που είχε ανάγκη το σπίτι, ωστόσο το τσακισμένο εισόδημα της οικογένειας έφερε και το «κοκκίνισμα» του δανείου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συνταξιούχος εδώ και μήνες περιμένει να της επιδοθεί η σύνταξη.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλαν ότι αυτήν την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσοι έχουν δάνεια την εκμεταλλεύονται οι τράπεζες στο έπακρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν «στο σφυρί» χιλιάδες κατοικίες. Χαρακτηριστικά, στην περιοχή της Θεσσαλίας σχεδιάζεται να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο εξάμηνο περισσότερες από 500 κατοικίες και επαγγελματικές στέγες.

Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός σπιτιού μονογονεϊκής οικογένειας

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε ύστερα από την παρέμβαση σωματείων στο υπουργείο Ανάπτυξης ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός σπιτιού μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένειας.

«Η ακραία και τραγική κατάσταση όπου έχει περιέλθει η συνάδελφος δεν αφήνει περιθώρια για να εκφραστεί αναλγησία και αδιαφορία. Η παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αναβολή για τον αυριανό (σ.σ. σημερινό) πλειστηριασμό», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ σε δελτίο Τύπου μετά τη χτεσινή παρέμβαση. «Τα συνδικάτα, η γειτονιά και τα παιδιά της συναδέλφου θα συνεχίσουμε τον αγώνα να μη χαθεί το συγκεκριμένο σπίτι, αλλά και κανένα άλλο από τα κοράκια, τους τραπεζίτες», ξεκαθαρίζει.

Τον πλειστηριασμό της κατοικίας σχολικής καθαρίστριας είχαν καταγγείλει τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Πειραιά. Οπως επισημαίνουν, η κατοικία που απειλείται να βγει «στο σφυρί» είναι το σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με 4 παιδιά, ορισμένα από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας!

Το ΠΑΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη και στα παιδιά της, απαιτώντας την άμεση αναβολή του πλειστηριασμού και την προστασία της κατοικίας. Οπως καταγγέλλει, ο πλειστηριασμός αφορά «ένα σπίτι που σχεδόν κατέρρευσε στους σεισμούς του 1999 και υποχρεώθηκε η οικογένεια να πάρει δάνειο για να ξαναστεγαστεί (κάτι θυμίζει από τα νέα προγράμματα στέγασης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, κάνοντας πελάτες των τραπεζών τη νέα γενιά στην προσπάθειά της να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της)». Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η οικογένεια αυτή να απειλείται με έξωση.

Τον πλειστηριασμό είχαν καταγγείλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και άλλα σωματεία.

Σήμερα στην Ηλιούπολη

Η Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης καλεί σήμερα Τετάρτη σε κινητοποίηση στις 9.30 π.μ. σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (Καποδιστρίου 18), όπου είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός μαγαζιού βιοπαλαιστή, πατέρα τριών παιδιών και μέλους του ΔΣ της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ