Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΦΑΜΑΡ»
Αποφεύγει τη συνάντηση με το Σωματείο για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Νέες Γενικές Συνελεύσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων

Τη στάση της εργοδοσίας του ομίλου «ΦΑΜΑΡ», που έχει βάλει «στον πάγο» το αίτημα του επιχειρησιακού Σωματείου για συνάντηση, προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, κάνουν γνωστή στους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, μαζί με την Ομοσπονδία, της οποίας είναι μέλος, όπως και τα κλαδικά Συνδικάτα σε Αττική και Βοιωτία - Εύβοια, οργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήσεις θέτοντας στο επίκεντρο μια σειρά διεκδικήσεις των εργαζομένων, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τη διοίκηση του ομίλου. Ωστόσο η τελευταία «κωλυσιεργεί και αναβάλλει συνεχώς τη συνάντηση». «Φαίνεται ότι δεν θέλει να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων, που αφορούν την αύξηση των μισθών τους, την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος των εργολαβικών εργαζομένων με τη μονιμοποίηση των εργολαβικών ως εργαζομένων στη ΦΑΜΑΡ, την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

Ετσι, ενώ είχε οριστεί συνάντηση για τις 15 ή 16 Σεπτέμβρη, το Σωματείο ενημερώθηκε τηλεφωνικά δύο μέρες πριν για την αναβολή της για τις 21 Σεπτέμβρη. Η συνάντηση όμως δεν έγινε ούτε τη νέα ημερομηνία, καθώς η εταιρεία την ακύρωσε μία ώρα νωρίτερα, με την αστεία δικαιολογία ότι ...δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για να πραγματοποιηθεί!

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη έως Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Ανθούσα, Αλιμο, Αυλώνα και Θήβα, σε όλες τις βάρδιες.

«Καταλαβαίνουμε την ενόχλησή της από τη συνεπή ταξική αγωνιστική γραμμή των Συνδικάτων μας και την επιθυμία της να συνομιλεί με "σωματεία" που δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση στα εργοδοτικά ζητήματα και σχεδιασμούς», τονίζει η Ομοσπονδία για τη στάση της εργοδοσίας. Και απαιτεί από τη διοίκηση του ομίλου να σταματήσει την παρελκυστική τακτική της και να πραγματοποιήσει άμεσα την συνάντηση με το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ