Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίστηκε και χτες η δίωξη του δικαιώματος στην απεργία

Η συκοφάντηση της απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και η δίωξη του δικαιώματος στην απεργία είχαν και χτες την τιμητική τους, με τη δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε την απεργία «παράνομη». Προχτές μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προαναγγείλει περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου - εκτρώματος για την καταστολή του απεργιακού δικαιώματος.

Ο δε υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής δήλωσε χτες ότι θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στους απεργούς και ότι δεν έχουν ...κανέναν λόγο να απεργήσουν, κάτι που «στήριξε» στο ότι πριν λίγο καιρό υπογράφτηκαν ΣΣΕ. Απέκρυψε έτσι ότι οι εργαζόμενοι απήργησαν ενάντια στην άθλια κατάσταση των συγκοινωνιών, ενάντια στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενάντια στην εισαγωγή ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως οι προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η «ενοικίαση» εργαζομένων.

Συνεχίζοντας ισχυρίστηκε ότι έχουν «ενισχυθεί» οι αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο στόλος των λεωφορείων έχει φτάσει τα 1.400 οχήματα από 850 και η κυβέρνηση έχει κάνει 1.400 προσλήψεις... «Ξέχασε» να αναφέρει τα εξής:

Τα περισσότερα από τα οχήματα που «προστέθηκαν» είναι των ΚΤΕΛ και μισθωμένα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι σε αυτά παρουσιάζονται συχνά τεχνικά προβλήματα. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα οχήματα των ΚΤΕΛ είναι χειρότερες από αυτές των συναδέλφων τους στην ΟΣΥ, με καταγγελίες ακόμα και για 16ωρη εργασία. Από τους 300 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στα μπλε λεωφορεία της Αθήνας για την ΟΣΥ (και όχι 1.400 όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, βάζοντας μέσα και τις προσλήψεις που έχουν κάνει τα ΚΤΕΛ) πολλοί αποχωρούν, λόγω των συνθηκών εργασίας και κυρίως λόγω της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία. Και αφορούν και τους ίδιους αλλά και όλο τον λαό, που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς και έρχεται αντιμέτωπος με πανάκριβα εισιτήρια, μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και ανυπαρξία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ