Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Απεργία των γιατρών την Τετάρτη 28/9 για τις μεγάλες ελλείψεις

INTIME NEWS

Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Στο πλαίσιό της, στις 12 μ. θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, για τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, αυτήν τη στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων, η οποία οδήγησε σε αναστολή τακτικών χειρουργείων όλων των ειδικοτήτων και μεγάλη έλλειψη μικροβιολόγων, με αποτέλεσμα το μικροβιολογικό εργαστήριο να δέχεται μόνο τα επείγοντα δείγματα. Λόγω της έλλειψης προσωπικού στο Αιματολογικό και στο Βιοχημικό Τμήμα, τα δείγματα στη βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίας στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο και δεν γίνονται κάποιες σημαντικές εξετάσεις. Ακόμα, υπάρχει έλλειψη γιατρών στη Νευρολογική κλινική, στην Καρδιολογική και στην Πυρηνική Ιατρική.

Για όλα αυτά τα ζητήματα η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ...θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις για αναισθησιολόγους, ωστόσο μέχρι τότε καταφεύγει στη γνωστή λύση του μπαλώματος και της μετακίνησης αναισθησιολόγων από άλλο νοσοκομείο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «για να δουλεύουμε αξιοπρεπώς, να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς την υγεία που τους αξίζει» και καλούν σε κοινό αγώνα και τους γονείς για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ