Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η επιτυχία της απεργίας

Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους για απεργιακές αποφάσεις και συντονισμό με όλη την εργατική τάξη

Να κάνουν δική τους υπόθεση τον διεκδικητικό αγώνα καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μπροστά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα, καλεί να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι «να αποφασίσουν συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μαζί με όλη την εργατική τάξη της χώρας και να στείλουν τις αποφάσεις τους στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις για κοινή ενιαία πάλη».

Το ΠΑΜΕ Τύπου σημειώνει την ανάγκη μέσα από αυτήν την αγωνιστική δράση οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την καθολική αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι με αυτό «κλιμακώνεται η επίθεση που άνοιξε, με τον νόμο Παππά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων του τομέα των ΜΜΕ». Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο ωθούνται οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις σε μείωση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, άρα σε απολύσεις. «Αυτόν τον δρόμο ανοίγει η αναπλήρωση από εργαζόμενους διασυνδεδεμένων εταιρειών. Αυτό το αντεργατικό άρθρο, αλλά και τα άλλα για τον ελάχιστο αριθμό δημοσιογράφων σε Τύπο και ιστοσελίδες, μαζί και το άρθρο 30 που δίνει τη δυνατότητα δεύτερης δουλειάς στους εργαζόμενους των κρατικών ΜΜΕ, αντικειμενικά ωθούν επίσης σε απολύσεις και ανεργία».

Μια άλλη πλευρά όπου εστιάζει το ΠΑΜΕ Τύπου είναι ότι η μείωση εργαζομένων έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Οπως εξηγεί, ο νόμος «δίνει τη δυνατότητα στους ομίλους των ΜΜΕ να αυξάνουν το μετοχικό τους κεφάλαιο χωρίς να βάζουν κεφάλαιο σε χρήμα, αλλά συμψηφίζοντάς το με τις διαφημίσεις. Ετσι, και ο ΕΔΟΕΑΠ θα χάνει έσοδα από εισφορές, γιατί το 2% επί του τζίρου θα είναι μειωμένο, με συνέπεια να μειώνονται επιπλέον οι παροχές Υγείας προς τους ασφαλισμένους».

Αναδεικνύει επίσης τι φέρνει η «Επιτροπή Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας», που εισάγεται με το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «σημαίνει κρατική επιτροπή ελέγχου και κρίσης της ενημέρωσης και του σχολιασμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ