Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη, κλιμάκωση με συμμετοχή στην απεργία

Πρόκληση η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος μόνο των «δυναμικών επιχειρήσεων»

Τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη σχεδιάζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) μαζί με Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών. Στο φόντο της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που στραγγαλίζουν το εισόδημα, συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών εντείνουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουν το τριήμερο δράσης, με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κλάδους και συνοικίες, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη με κινητοποίηση που θα ξεκινήσει τις 6.30 μ.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Οι επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τη δράση μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη», σημειώνει η ΟΒΣΑ. Με ανακοίνωσή της καλεί τα σωματεία να πυκνώσουν τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και κινητοποίηση των επαγγελματιών, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη και να κλιμακώσουν τη δράση τους με συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. «Τώρα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, ακόμα και με κλείσιμο καταστημάτων», τονίζει.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΒΣΑ σχολιάζει την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αποκλειστικά και μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις οι οποίες θα αυξήσουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. «Αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που σήμερα σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος χρεών, απότοκο των προηγούμενων κρίσεων, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις λόγω κυρίως των τεράστιων αυξήσεων στην Ενέργεια, που καθημερινά πέφτουν θύματα των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών που πλειστηριάζουν την πρώτη τους κατοικία, να συνεχίζουν να πληρώνουν άλλο ένα "μνημονιακό χαράτσι" που ζει και βασιλεύει. Αλήθεια, οι αυτοαπασχολούμενοι με ποιον τρόπο θα διατηρήσουν τις δικές τους θέσεις απασχόλησης;», αναρωτιέται.

«Αποτελεί πρόκληση όμως και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από αυτό το χαράτσι δεν ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε. Ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των μεσαίων και δυναμικών επιχειρήσεων, των "υγιών", όπως τις αποκαλούν, που παρουσιάζουν αύξηση τζίρου και κερδών, και γι' αυτόν τον λόγο προχωρούν και σε προσλήψεις», προσθέτει.

Η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει τις ευθύνες που έχουν οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των επαγγελματιών, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, «γιατί καλλιέργησαν κλίμα προσμονής και αναμονής, ότι κάτι έχουμε να περιμένουμε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που δεχόμαστε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση».

«Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής. Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να την αξιοποιούμε για την οργάνωση της πάλης μας. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιών συναδέλφων που οργάνωσε η ΟΒΣΑ, δείχνουν τον δρόμο. Μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν από την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022), να μη διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις, καμιά αύξηση των ΥΚΩ, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην Ενέργεια (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κ.τ.λ.). Επίσης, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο, αλλά και διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ