Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ από την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη

«Δώσε δύναμη στη δύναμή σου! Ελα μαζί μας!», τονίζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας του διοίκησης και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη.

«Ολα τα χρόνια μάς λένε ότι ο Τουρισμός είναι η "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας, ότι το "τουριστικό θαύμα" εξασφαλίζει σε όλους μας δουλειά, ότι θα έρθουν χρήματα στο νησί μας. Κυβέρνηση και ξενοδοχειακοί όμιλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κερδίζουμε όλοι το ίδιο με τα ρεκόρ αφίξεων», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι η ίδια η ζωή και η πείρα των εργαζομένων τούς διαψεύδουν όλους, καθώς δεν πέρασαν όλοι το ίδιο τα τελευταία χρόνια.

Καλώντας τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και μέσα από τις εκλογές να δυναμώσουν το Σωματείο τους, το «όπλο» τους απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, η απερχόμενη διοίκησή του τονίζει:

«Ηρθε η στιγμή όλοι εμείς, οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού, να δείξουμε τη δύναμή μας, να ισχυροποιήσουμε το ιστορικό Σωματείο μας, που εδώ και πενήντα χρόνια βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού.

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλο το νησί γραφόμαστε και ψηφίζουμε στο Σωματείο μας! Από στόμα σε στόμα καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει μαζί μας, να δώσει δύναμη στη δύναμή του!».

Το Σωματείο καλεί σε πάλη μεταξύ άλλων για υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με ανθρώπινα ωράρια, για ανθρώπινη ζωή, όχι σε τρώγλες, καλύβες και υπόγεια ξενοδοχείων για το διάστημα δουλειάς για λίγες μέρες διακοπές, ελεύθερο χρόνο, και καταλήγει: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ