Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Κινητοποίηση στο δημαρχείο ενάντια στη μείωση των κονδυλίων για τη θέρμανση των σχολείων

Κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων έγινε χθες το πρωί στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης, ως αντίδραση στην απαράδεκτη επιστολή που έστειλε ο δήμος Νέας Σμύρνης, ζητώντας να «εξοικονομηθούν» πόροι από τις «δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων», να «περιοριστεί η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας» και η κατανάλωση φυσικού αερίου στα σχολεία!

Κάλεσμα για την κινητοποίηση απηύθυνε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και ανταποκρίθηκαν με αποφάσεις αρκετά σχολεία της περιοχής, ενώ παρευρέθηκε αντιπροσωπεία και από τα νηπιαγωγεία που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης από πέρυσι.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς χαρακτηρίζουν την επιστολή του αντιδημάρχου Π. Συρίγου «απαράδεκτη και προσβλητική, αφού ζητάει να κάνουμε εκπτώσεις στις συνθήκες που τα παιδιά μας μορφώνονται, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσονται (...) Καλούν εμάς, τα παιδιά μας και τους δασκάλους σε έναν διαρκή ανταγωνισμό των σχολείων, ώστε να "επιβραβευθεί" το σχολείο που θα παγώσουν τα παιδιά του περισσότερο», σχολιάζουν οι γονείς και δηλώνουν: «Οι ανάγκες των παιδιών μας για ζεστά, ασφαλή και καθαρά σχολεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Μέσα από την κινητοποίησή τους ζήτησαν να πάρει πίσω ο δήμος την επιστολή και απαίτησαν γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. Απέσπασαν δέσμευση ότι θα σταλεί νέα οδηγία στα σχολεία, που θα λέει ότι κανένα σχολείο δεν θα κρυώσει, ότι δεν θα κλείσει η θέρμανση σε κανένα σχολείο και ότι αυτό δεν θα γίνει σε βάρος άλλων αναγκών που έχουν τα σχολεία. Οι γονείς διαμήνυσαν ότι αν δεν φτάσει άμεσα στα σχολεία αυτή η γραπτή οδηγία, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Σμύρνης και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγγελος Βρεττός, ο οποίος χαιρέτισε τον αγώνα των γονιών και στήριξε το αίτημά τους για άμεση πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και ονομαστική ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ