Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα καλύτερα είναι μπροστά! Θα τα κερδίσουμε με το κεφάλι ψηλά!

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους πρωτοετείς φοιτητές

«Τα καλύτερα είναι μπροστά! Θα τα κερδίσουμε με το κεφάλι ψηλά!», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της προς τους πρωτοετείς φοιτητές και τους καλεί να οργανωθούν στους Φοιτητικούς Συλλόγους τους, να κατακτήσουν τη γνώση και να γνωρίσουν την Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα καλύτερα είναι μπροστά! Θα τα κερδίσουμε με το κεφάλι ψηλά!

Τα κατάφερες, είσαι επιτέλους φοιτητής/φοιτήτρια! Ενα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου ξεκινά! Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα και αγωνία για το τι θα συναντήσεις, για το αν η σχολή και τα μαθήματα θα έχουν ενδιαφέρον, αν θα σου δώσουν διέξοδο στη ζωή. Οι σπουδές είναι μια πρόκληση! Καλή αρχή!

Εχεις ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσεις ως εδώ!

Τα έβαλες με τον εξεταστικό μαραθώνιο, το άγχος, την πανδημία, με μια ύλη - βουνό.

Πιθανώς αναγκάστηκες να πληρώσεις για φροντιστήρια και τώρα για σπίτι εάν σπουδάζεις εκτός τόπου κατοικίας. Ηδη βλέπεις τους δικούς σου να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Δεν φταίει η συγκυρία ή ότι "γεννήθηκες τη χειρότερη εποχή"! Φταίει η πολιτική που υλοποιούν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) υπηρετώντας το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Σε μας μιλάνε για "δύσκολο χειμώνα", ενώ για κάποιους είναι πάντα καλοκαίρι!

  • 45% δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα ή το νοίκι.
  • 70% η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων.

vs

  • 1,9 δισ. ευρώ κρατική επιδότηση στους ομίλους Ενέργειας ...μόνο για τον Σεπτέμβρη.
  • 600 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματική δράση στα ΑΕΙ.

Οι φοιτητές, με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους δυσκολέψουμε! Οπως φρενάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι να αντιπαλέψουμε όλη την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που κάνουν την Παιδεία εμπόρευμα και τη δουλειά με δικαιώματα "άπιαστο όνειρο"!

Μην κάνεις βήμα πίσω από τα "θέλω" σου!

Θέλεις να μάθεις το αντικείμενό σου, να έρθεις σε επαφή με τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης, να αθληθείς και να ψυχαγωγηθείς!

Διεκδίκησε επαρκή κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για να σπουδάσεις ολοκληρωμένα, δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και Πολιτισμό!

Θέλεις να μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στη σχολή, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψεις ή να σε τρώει η αγωνία πώς θα βγει ο μήνας!

Δικαιούσαι δωμάτιο στην εστία, κάρτα σίτισης, δωρεάν συγγράμματα, αναλώσιμα και σημειώσεις. Διεκδίκησε μείωση στην τιμή των ενοικίων και του ρεύματος, μηνιαίο στεγαστικό επίδομα.

Θέλεις το πτυχίο σου να εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα

Διεκδίκησε ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση μέσα στο πτυχίο!

Δεν είσαι μόνος - μόνη! Είμαστε μαζί!

Γνώρισε τον σύλλογό σου. Στον Φοιτητικό Σύλλογο ανήκουμε όλοι οι φοιτητές. Εκεί θα ενημερωθείς για ό,τι μας απασχολεί, θα συζητήσεις, θα αποφασίσεις και θα δράσεις μαζί με τους συμφοιτητές σου. Στον Σύλλογό σου θα βρεις τη δύναμη να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου!

Κατάκτησε τη γνώση, γιατί είναι δύναμη για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

Η ΚΝΕ πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή. Γι' αυτό και οι φοιτητές εμπιστεύονται την "Πανσπουδαστική ΚΣ", το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ και την ανέδειξαν 1η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές!

Αγωνιζόμαστε:

  • Για ένα Πανεπιστήμιο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα μας προετοιμάζει για το επάγγελμα.
  • Για να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, δωρεάν, τα πτυχία μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.
  • Για να γίνει η επιστήμη και ο πλούτος, που παράγεται σήμερα, κτήμα των πολλών και όχι των λίγων!
  • Για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ