Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Διαμαρτυρία στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την άθλια κατάσταση των φοιτητικών εστιών της Αθήνας

Διαμαρτυρία στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που είναι υπεύθυνο για τις φοιτητικές εστίες, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων των Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ) και της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (ΦΕΑ), καθώς και οικότροφοι της παλιά Εστίας του ΕΜΠ στου Ζωγράφου, όπου χτες πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας έπεσαν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονταν εξετάσεις με εκατοντάδες φοιτητές.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φοιτητικές εστίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ζημιές που προκλήθηκαν στη Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έσπασαν πόρτες οικότροφων που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή δεκάδες φοιτητές να μην έχουν πού να μείνουν!

Οι φοιτητές υπενθύμισαν ότι έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

Κατά την πάγια κυβερνητική τακτική, αστυνομικές δυνάμεις υποδέχτηκαν τους Συλλόγους των Εστιακών Φοιτητών και δεν δίστασαν να κάνουν ακόμα και χρήση χημικών για να χτυπήσουν την κινητοποίηση! Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αρχικά αρνιόταν τη συνάντηση με αντιπροσωπεία των φοιτητών, όμως κάτω από την αποφασιστική στάση των Συλλόγων αναγκάστηκε τελικά να συναντήσει αντιπροσωπεία τους και να παραλάβει το πλαίσιο με τις διεκδικήσεις τους.

Οι φοιτητές ζητούν:

  • Να επιδιορθωθούν τώρα οι καταστροφές!
  • Αμεση αποκατάσταση της σίτισης και της ύδρευσης!
  • Επαρκή φωτισμό στην εστία και τους γύρω χώρους!
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα, φύλαξη με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ανακαινιστούν άμεσα οι εστίες και να μεταφερθούν οι οικότροφοι σε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2022-10-06 00:00:00.0)
Επιμένει η κυβέρνηση να αφήνει χωρίς σίτιση οικότροφους φοιτητές (2022-08-03 00:00:00.0)
Αμεση παρέμβαση για προβλήματα σε φοιτητικές εστίες (2022-01-26 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των εστιών (2018-01-26 00:00:00.0)
Κοινή δράση και αγώνας των οικότροφων φοιτητών (2015-10-24 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών (2013-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ