Τετάρτη 26 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
Αμεση παρέμβαση για προβλήματα σε φοιτητικές εστίες

Χρόνια προβλήματα υποδομών και υποχρηματοδότησης, όπως και τα αποτελέσματα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες ως κόστος, είχαν αποτέλεσμα οικότροφοι φοιτητές σε εστίες του Λεκανοπεδίου να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς θέρμανση και σίτιση σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Πέρα από τις σοβαρές ευθύνες, αυτές τις στιγμές αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά η δύναμη της συλλογικής διεκδίκησης.

Ετσι, μετά από παρεμβάσεις των Συλλόγων στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ) και στη Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ) αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στη σίτιση και τη θέρμανση. Σημειώνεται πως στη ΦΕΑ διαμένουν φοιτητές από διάφορα ιδρύματα της Αττικής και μόνο ορισμένοι από αυτούς δικαιούνται σίτιση στον χώρο, ενώ η πλειοψηφία σιτίζεται στα πανεπιστήμια.

Μεταξύ αυτών οι οικότροφοι φοιτητές του Παντείου που καλούνται από τα Πατήσια να φτάσουν στην Καλλιθέα για να φάνε, κάτι που έχει επισημανθεί από τους συλλόγους, με την ευθύνη να μετατίθεται από την Πρυτανεία στη Φοιτητική Μέριμνα και στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ο Σύλλογος της ΦΕΑ κινητοποιήθηκε και εξασφαλίστηκε ότι θα μπορούν να σιτιστούν όλοι οι οικότροφοι, από όλα τα ιδρύματα (Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΑΣΚΤ, ΠαΔΑ, Γεωπονικό, Χαροκόπειο, Πάντειο), για όλες τις μέρες της κακοκαιρίας.

Με άμεση παρέμβαση του Συλλόγου Οικοτρόφων αποκαταστάθηκε και το ζήτημα της θέρμανσης σε τρία από τα κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ.

Σημειώνεται πως ζητήματα θέρμανσης υπάρχουν και σε άλλες σχολές, όπως στη Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Εκεί εκτός λειτουργίας είναι όλο τον χειμώνα η θέρμανση των αιθουσών και του αμφιθεάτρου, ενώ με την έναρξη της εξεταστικής, οι φοιτητές καλούνται να δώσουν μαθήματα για 2 - 3 ώρες σε παγωμένη αίθουσα.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει αναδείξει το θέμα, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί κάποιο μέτρο, ενώ, σύμφωνα με τους φοιτητές, ενημερώθηκαν πως για την επισκευή της βλάβης, που ήταν γνωστή εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο θα παραλάβει τα μηχανήματα τον Ιούνη...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτήματα για την ασφάλεια των κτιρίων των φοιτητικών εστιών (2023-04-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2022-10-06 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την άθλια κατάσταση των φοιτητικών εστιών της Αθήνας (2022-09-29 00:00:00.0)
Ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των εστιών (2018-01-26 00:00:00.0)
«Στον αέρα» οικότροφοι και εργαζόμενοι (2016-06-14 00:00:00.0)
Κοινή δράση και αγώνας των οικότροφων φοιτητών (2015-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ