Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Νέα δίκη αγωνιστή

Αυτή τη φορά διώκεται ο αγρότης Νίκος Κουρέτας για «παρακώλυση συγκοινωνιών»

«Διώκεται από την κυβέρνηση γιατί αντιστάθηκε στην πολιτική που ερημώνει την ύπαιθρο, που μας ξεκληρίζει».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας, Ηλίας Αποστολόπουλος, με αφορμή τη δίκη του αγρότη Νίκου Κουρέτα, που δικάζεται σήμερα στην Καλαμάτα με τη γνωστή πια κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή το 1998 συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν μαζί με άλλους συναδέλφους του είχαν στήσει μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Καλαμάτας, στο ύψος του Ασπροχώματος.

«Πρόκειται για τη συνέχεια της βιομηχανίας των αγροτοδικίων που έχει στήσει η κυβέρνηση, με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις μας, να καθυποτάξει το αγωνιστικό μας φρόνημα, να τρομοκρατήσει το λαό της υπαίθρου, στήνοντας στο σκαμνί τους πρωτοπόρους αγωνιστές», υπογράμμισε ο Ηλίας Αποστολόπουλος και συμπλήρωσε: «Η δίκη αυτή είναι συνέχεια από τις προηγούμενες που έγιναν, των συναδέλφων μας, αλλά και του υπόλοιπου λαϊκού κινήματος. Μέσα σ' αυτό το όργιο της τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όσους αγωνίζονται και παλεύουν για το δίκιο τους, κρύβεται η μεγάλη αδυναμία της. Η κυβέρνηση μάς φοβάται και γι' αυτό μας στέλνει στα δικαστήρια, παίρνει τα μέτρα της γιατί ξέρει πολύ καλά ότι θα ξεσπάσουν μεγαλύτεροι αγώνες, και σε ένταση αλλά και σε διάρκεια».

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους μαζικούς φορείς και τους αγρότες του νομού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγρότες, με μαζική παρουσία έξω από τα δικαστήρια κι επισήμανε πως«θα έχουμε συνέχεια στη "βιομηχανία" των μηνύσεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Ηδη εκκρεμεί δίκη για το ίδιο περιστατικό με κατηγορούμενους τα 22 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών νομού Μεσσηνίας, ζητώντας μάλιστα, εκτός των άλλων, να καταβάλλουμε το ποσό των 549.869 δραχμών στον ΟΣΕ, γιατί τόσο βλάφτηκε από τις κινητοποιήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ