Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δουλειά και νοσηλεία με κλειστά καλοριφέρ και φώτα, για «μείωση του κόστους»

«Δεν θα πουντιάσουμε και δεν θα κυκλοφορούμε με φακούς», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι, απαιτώντας την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης

Στην παγωνιά και στο σκοτάδι είναι αποφασισμένες όπως φαίνεται οι διοικήσεις νοσοκομείων και η κυβέρνηση να βυθίσουν ασθενείς και εργαζόμενους, στο όνομα της «εξοικονόμησης Ενέργειας» για τη «μείωση του κόστους».

Χαρακτηριστικό είναι το ενημερωτικό έγγραφο της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τη σχετική απόφασή της όπου προβλέπονται τα εξής: «Να κλείσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα καλοριφέρ των κλινικών από τις 8 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί. Να απενεργοποιείται ο κλιματισμός στα Επείγοντα σε ημέρες μη εφημερίας. Να απενεργοποιηθεί ο φωτισμός στα μηχανοστάσια, στα μπαλκόνια, στους εσωτερικούς διαδρόμους, στις κλινικές και στα γραφεία». Μάλιστα δίνει εντολή στο προσωπικό ασφαλείας να πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους με συγκεκριμένο έντυπο που θα διαμορφωθεί, και να επιβλέπει όλους τους χώρους του νοσοκομείου για τη σωστή τήρηση των μέτρων.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι χθες προχώρησαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, να δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους στο νοσοκομείο, αποφασίστηκε ότι θα πουντιάζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, θα κυκλοφορούν με φακούς στους διάδρομους και στις κλινικές. Να ενημερώσουμε τη διοίκηση ότι δεν αποτελεί πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 να είναι ζεστές, στη θερμοκρασία που πρέπει και με επαρκή φωτισμό κλινικές, θάλαμοι, ιατρεία κ.ά.

Είναι ντροπή για τη διοίκηση και επιπλέον απόδειξη των συνολικών προτεραιοτήτων της να παίρνει αυτήν τη θέση, σε πλήρη σύμπνοια με την άθλια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να μη διεκδικεί τουλάχιστον το αυτονόητο από το κράτος, επαρκή θέρμανση και φωτισμό για τα νοσοκομεία.

Θα μας βρουν απέναντί τους μαζί με τους ασθενείς μας. Δεν θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς τα σπασμένα. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της Ενέργειας, που αφού πρώτα έσκασαν από τα κέρδη, τώρα ξαναμοιράζουν τον κόσμο και τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο φορές την ίδια μέρα κατέρρευσαν ταβάνια (2024-01-23 00:00:00.0)
Από μια κουρτίνα χωρίζονται ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού (2021-09-29 00:00:00.0)
Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία (2020-10-17 00:00:00.0)
Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Σάμου (2013-12-07 00:00:00.0)
Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Σάμου (2013-12-07 00:00:00.0)
ΚΑΤάγματα από τη λιτότητα (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ