Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στο νησί!

Τη Θάσο επισκέπτεται σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όπου θα παραστούν στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ σημειώνει πως η εξαγγελθείσα παρουσία του Αμερικανού πρέσβη αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και παράλληλα βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Μάλιστα η ΤΕ Θάσου προσθέτει πως «είναι γνωστή η πρόθεση των Αμερικανών να στήσουν συστοιχία ραντάρ στην περιοχή μας, που θα ελέγχουν μια ευρύτερη περιοχή γεωστρατηγικής σημασίας μέχρι και τη Συρία. Τμήματα του ραντάρ θα αναπτυχθούν σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη. Μήπως σκέφτονται να αξιοποιήσουν και το νησί μας σε αυτά τα σχέδιά τους εγκαθιστώντας τμήματά του και στη Θάσο; Ο λαός της Θάσου πρέπει να επαγρυπνεί, να τους χαλάσει τα σχέδια όπως το έκανε και στο παρελθόν, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις».

Η ΤΕ Θάσου καλεί τον λαό του νησιού να εντείνει την πάλη του και να διεκδικήσει μεταξύ άλλων να μην υπάρξει ούτε σκέψη για εγκατάσταση ΝΑΤΟικού ραντάρ στο νησί, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ