Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιχείρηση «ελληνοποίησης» της «ΑΓΕΤ»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε αποδεκτή την προσφυγή ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών, που αντιτάχθηκαν στην εξαγορά της «ΑΓΕΤ» από τους Αγγλους

Αποδεκτές έγιναν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης οι προσφυγές των ελληνικών τεχνικών εταιριών και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Η' Τάξεως, που αντιτίθενται στην εξαγορά των τσιμεντοβιομηχανιών «ΑΓΕΤ Ηρακλής» και «Τσιμέντα Χαλκίδας», από την αγγλική πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία «Blue Circle». Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδέχεται ότι η κοινοπραξία των τεχνικών εταιριών έχει έννομο συμφέρον να αντιτίθεται στην εξαγορά, ενώ κρίνει ως «απαράδεκτη» την προσφυγή της Τράπεζας Πειραιώς, με το σκεπτικό ότι είναι πιστωτικό ίδρυμα και όχι εταιρία που εμπλέκεται με τις δραστηριότητες του τσιμέντου. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να ξανασυνεδριάσει για το θέμα στις 17 Φλεβάρη. Οι κυριότερες κατασκευαστικές εταιρίες, που έχουν κάνει προσφυγή, είναι η «Ελληνική Τεχνοδομική», ο «ΑΚΤΩΡ», «ΤΕΒ», η «ΑΕΓΕΚ» κ.ά.

Από την πλευρά της, η «Blue Circle» εμφανίζεται ...ικανοποιημένη από την προσφυγή των ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι η «απόφαση αυτή είναι προς όφελος της διαφάνειας». Επίσης σημειώνει ότι «είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και δεν προτίθεται να πωλήσει κανένα τμήμα αυτού του περιουσιακού στοιχείου», σημειώνοντας ότι διαβλέπει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, ενώ δεν κρύβει και το ενδιαφέρον της για την επέκταση των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ