Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις 9 Νοέμβρη να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας

Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη απευθύνει στους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), δίνοντας ραντεβού στις 10 π.μ., στα Χαυτεία.

«Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στο μαγαζί. Ηρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας» σημειώνει στο κάλεσμά της και τονίζει:

«Αυτά που μας πνίγουν ...μας βγάζουν στον δρόμο.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κοψίματα ρεύματος και φυσικού αερίου στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας.

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια.

Δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε στις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών από τους οποίους δεν γλιτώνει ούτε η πρώτη κατοικία.

Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται - πεθαίνει" όταν η κυβέρνηση και άλλοι καλοθελητές, αντί να καταργούν, μονιμοποιούν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και χαρίζουν απλόχερα αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και προμηθευτών μας που μας οδηγούν στο κλείσιμο».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που όλο τάζουν "φως στο τούνελ" για να μας έχουν συνεχώς στο "περίμενε" και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», αναφέρει η ΟΒΣΑ, καλώντας κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, όπως για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου. Για γενναία μείωση και πλαφόν σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κατάργηση ΕΦΚ σε Ενέργεια και καύσιμα, καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν κ.ά. Επίσης για διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, όπως και του συνόλου τόκων και προστίμων, του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο κ.ά.

Αποφάσεις συμμετοχής

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει:

Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Επιδιορθωτών Υποδηματοποιών, Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδος, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας.

Τοπικές Ενώσεις: Σύλλογος Α' Αθήνας. ΕΒΕ: Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ν. Ερυθραίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Βύρωνα, Καισαριανής, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, ΕΝΕΒΑΠ, Αγίου Δημητρίου.

Κλαδικά Σωματεία: Υδραυλικοί, ΣΕΗΕΑ, Συντ. Επιπλοποιών, Βιοτεχνών Μετάλλου, Ελαφρά Φορτηγά, Κουρείς - Κομμωτές «Αδελφότης», Καθαριστήρια «Αναγέννηση», Καλλιτέχνες Φωτογράφοι, ΣΒΥΑ, ΣΙΣΕΜΑ, Κομμωτών Αγ. Παρασκευής, ΣΑΤΑ.

Επιτροπές Αγώνα: Εκτελωνιστών, Λογιστών, Εστίασης, Αισθητικών.

Κατεβάζουν ρολά στη Λάρισα

Απόφαση συμμετοχής στη γενική απεργία, κατεβάζοντας τα ρολά των επιχειρήσεων και συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας, μετά από μαζική σύσκεψη, με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων των Σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ