Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Επισφαλές το πρόγραμμα εφημέρευσης για τους επόμενους μήνες...

Την προκλητική συμπεριφορά της Διοίκησης του νοσοκομείου καταγγέλλει η ΕΙΝΝΑ, που ζητά επείγουσες προσλήψεις

Την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της έλλειψης προσωπικού αναδεικνύει η Ενωση των Ιατρών Νοσοκομείου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑ).

Οπως επισημαίνει, κρούοντας για ακόμη μία φορά το «καμπανάκι» του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα και με αφορμή το γεγονός ότι έχουν μείνει τέσσερις γιατροί στην Παθολογική κλινική και ένας στα Επείγοντα (ΤΕΠ), οι γιατροί εξάντλησαν όλα τα περιθώρια «ενημερώνοντας τη Διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης για τις τελευταίες περίπου 10 μέρες του μήνα Οκτωβρίου καθώς και για τους επόμενους μήνες».

Τονίζει ότι «δεν μπορεί 1 ειδικευμένος παθολόγος να εφημερεύει καλύπτοντας ταυτόχρονα το ΤΕΠ, την παθολογική κλινική, τους νοσηλευόμενους COVID ασθενείς και όποιο άλλο τμήμα του νοσοκομείου χρειαστεί εκτίμηση για ασθενή από παθολόγο στα πλαίσια της εφημερίας» και ζητά από τη διοίκηση «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καλύψει τα τεράστια κενά των εφημεριών», προχωρώντας σε επείγουσες, αναγκαίες προσλήψεις.

Σε αυτή τη βάση, οι γιατροί ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με τον διοικητή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, απαιτώντας λύσεις. Στα λεγόμενά τους, όπως τονίζει η ΕΙΝΝΑ, προκλητική ήταν η απάντηση του διοικητή και του διευθυντή, που ανέφεραν ως «παράδειγμα» τις έως και 10 εφημερίες τον μήνα σε άλλες κλινικές, τα τμήματα που λειτουργούν σε όμορα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση, αλλά και να φροντίσουν οι ίδιοι να καλύψουν τα κενά σε γιατρούς στην ΠΦΥ!

Στα όσα αναφέρθηκαν απ' τους γιατρούς, για τους πάνω από 8 μήνες που πραγματοποιούν 7 ενεργείς εφημερίες τον μήνα, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπτό όριο του πλαφόν, δουλεύοντας συνεχόμενα 30 και 32 ώρες χωρίς ξεκούραση, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες 50-60 ασθενών, ξεπερνώντας τα όριά τους, όπως τονίζει η ΕΙΝΝΑ, ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανή, απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά από τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, έχοντας την πλήρη κάλυψη του διοικητή, που συνέχιζε, επιχειρώντας να βγάλει από το γραφείο τον παθολόγο, πρόεδρο της ΕΙΝΝΑΑ.

«Ζήτησε μεν συγγνώμη, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός, ούτε τον τρόπο που συνολικά αντιμετωπίστηκαν οι συνάδελφοι παθολόγοι από τη Διοίκηση», αναφέρει η ΕΙΝΝΑ για την πράξη του διοικητή, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Παράλληλα, απαιτεί να σταματήσει το κλίμα εκφοβισμού από Διοίκηση και εκάστοτε υπηρεσιακούς παράγοντες, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει τη λειτουργική κατάρρευση και τη διάλυση των τμημάτων που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να περάσει με τις λιγότερες αντιδράσεις το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, της θεσμοθέτησης της μερικής, τα ΣΔΙΤ, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων, τέλος, απαιτεί να προκηρυχθούν με επείγουσες διαδικασίες η θέση του συντονιστή διευθυντή και του επιμελητή β' της Παθολογικής κλινικής, να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ