Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
«Ελεύθεροι ασθενείς» ... ανελεύθερα επιλέγουν

Σχόλιο της ΟΕΝΓΕ για τις απαράδεκτες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θέλουν οι ασθενείς, αν οι ασθενείς θέλουν περισσότερες επιλογές είμαστε εκεί για να το κάνουμε. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχουν ασθενείς που προτιμούν περισσότερες επιλογές. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς, εφόσον το επιθυμούν, ελεύθερα να επιλέγουν να πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία και στα χειρουργεία. Δεν αναγκάζουμε κανέναν».

Τα παραπάνω ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, υπερασπιζόμενη το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και βαφτίζοντας «ελεύθερη επιλογή» το οικονομικό στράγγισμα των ασθενών μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας αυτόν τον «βιασμό» της κοινής λογικής, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει:

«Ελεύθεροι ασθενείς ανελεύθερα επιλέγουν. Γιατί δεν είναι επιλογή για τον ασθενή να πηγαίνει στα απογευματινά ιατρεία και στα απογευματινά χειρουργεία και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή να απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των πολύμηνων - πολύχρονων αναμονών για ένα ραντεβού με γιατρό, για μία εξέταση, για ένα χειρουργείο. Είναι αναγκαστική επιλογή. Είναι μονόδρομος, εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, της τραγικής υποστελέχωσης, των επικίνδυνων και απαράδεκτων ελλείψεων σε εξοπλισμό και υποδομές».

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, προειδοποιεί η ΟΕΝΓΕ, «γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες.

Κυρίως, όμως, δεν είναι ελεύθερη επιλογή για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, που εξανεμίζεται το εισόδημά του από τη φοροληστεία, τους πενιχρούς μισθούς, την ακρίβεια στα καύσιμα και στο ρεύμα. Αν περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα, δεν θα έχουν καμία "ελευθερία επιλογής". Είναι καταδικασμένος να μην μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμα και σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού που υποφέρει, σε βάρος των ασθενών. Απαιτούμε να μην κατατεθεί στη Βουλή. Ολοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ