Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Διαμαρτυρία ενάντια στη διάλυση του ωραρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και τις αντεργατικές αλλαγές που φέρνει στο ωράριο εργασίας τους, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκες, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μαζί με την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία προβλέπει και τη διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών σε 6ήμερη βάση, από Δευτέρα έως Σάββατο, χωρίς καμία προϋπόθεση και περιορισμό για τους εργοδότες, αρκεί απλά να το δηλώσουν στον αρμόδιο δήμο. Τη σχετική ρύθμιση, που υπηρετεί τη θωράκιση των κερδών των εργοδοτών, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Στάθης Σταθουλόπουλος. Το Συνδικάτο ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε εκεί κανείς για να τους δεχτεί.

Κόντρα στην επίθεση στο ωράριο, στη γενικευμένη εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και στην άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο, το Συνδικάτο κάλεσε και από το βήμα της χτεσινής κινητοποίησης τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ