Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΕΝΓΕ
Ισχνή μειοψηφία είναι όσοι στηρίζουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Απάντηση στις κυβερνητικές αλχημείες που «μηδενίζουν» τη συμμετοχή των υγειονομικών στην πρόσφατη απεργία

Τα γιγαντοπανό που είχαν αναρτηθεί στα νοσοκομεία παραμονές της απεργίας
Τα γιγαντοπανό που είχαν αναρτηθεί στα νοσοκομεία παραμονές της απεργίας
Σε δημιουργικές αλχημείες προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης την επομένη της μεγάλης απεργίας της 9ης Νοέμβρη, κάνοντας ανάρτηση στο διαδίκτυο και παρουσιάζοντας ως μηδαμινή τη συμμετοχή των υγειονομικών. Μάλιστα βγάζει και συμπέρασμα ο υπουργός «ευχαριστώντας» το «σύνολο των υγειονομικών για τη στήριξη στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».

Τα ψέματα και οι λαθροχειρίες της κυβέρνησης δεν έμειναν βέβαια αναπάντητα, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών να σημειώνει ότι ο Θ. Πλεύρης «συμπεριλαμβάνει κατά την προσφιλή τακτική σε όσους δεν απήργησαν το προσωπικό ασφαλείας και τους εφημερεύοντες γιατρούς. Συμπεριλαμβάνει όσους απουσιάζουν από τη δουλειά τους με αναρρωτικές άδειες, άδειες κυήσεως, εκπαιδευτικές άδειες κ.λπ. Συμπεριλαμβάνει στον αριθμό των εργαζομένων σε ένα νοσοκομείο π.χ. όσους με εντέλλεσθε έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία, για να μπαλώνουν τρύπες».

Αναδεικνύει επίσης ότι σε ολόκληρα τμήματα και κλινικές, ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, εργάζεται ένας και μοναδικός γιατρός, π.χ. ο αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο της Λήμνου ή στο νοσοκομείο «πρότυπο» της Σαντορίνης, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απεργήσει, γιατί είναι προσωπικό ασφαλείας 7 μέρες τη βδομάδα, 30 μέρες τον μήνα, 365 μέρες τον χρόνο!

Η αλήθεια λοιπόν που αποκαθιστά η ΟΕΝΓΕ είναι ότι παρά τις πιέσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων «η συμμετοχή στην απεργία αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν σαφώς η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών».

Είναι άλλωστε ενδεικτικό το παράδειγμα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», όπου τα ποσοστά συμμετοχής σε ολόκληρα τμήματα ήταν σχεδόν καθολικά. Περίπου 150 γιατροί ήταν απεργοί και περίπου 100 εφημέρευαν, άρα ήταν προσωπικό ασφαλείας.

Περνώντας στην ουσία του «καημού» της κυβέρνησης, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι αυτός είναι να πείσει ότι τάχα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έχει την έγκριση των υγειονομικών. Και δίνοντας απάντηση η Ομοσπονδία σημειώνει: «Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί τόσο με τη συμμετοχή τους στην απεργία όσο και με τις πρόσφατες αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων αλλά και με την ψήφο τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στις Ενώσεις και στην Ομοσπονδία στις οποίες συμμετείχαν 10.000 συνάδελφοι (αναγκαία υπενθύμιση σε όσους μιλάνε για χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα της ΟΕΝΓΕ) έχουν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των εγκληματικών τους σχεδίων σε βάρος της υγείας του λαού.

Γνωρίζει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση ότι ισχνή μειοψηφία είναι όσοι στηρίζουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του δημόσιου συστήματος Υγείας με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια δίνουμε καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών μας. Το αποδείξαμε την περίοδο της πανδημίας, όταν τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας άφηναν, ελέω κυβέρνησης για να μη μολυνθούν τα κέρδη, τους ασθενείς αβοήθητους. Δεν θα αφήσουμε τώρα να γίνουν βορά στα κοράκια της Υγείας. Δεν θα τους εγκαταλείψουμε.

Δεν θα τους αφήσουμε ανυπεράσπιστους την ώρα της αρρώστιας, την ώρα της ανάγκης επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Δεν δεχόμαστε να ενισχύσουμε το εισόδημά μας από το υστέρημα των ασθενών μας, του λαού μας που υποφέρει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, τους τσακισμένους μισθούς.Απορρίπτουμε τη λογική όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα επιβιώσει», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ και απαιτεί να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ