Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Από την Παρασκευή χωρίς ρεύμα εργαζόμενη στο «Σωτηρία»

«Κανένας εργαζόμενος στο σκοτάδι!» απαντά η Επιτροπή Αγώνα

Την απαράδεκτη και ανάλγητη στάση της εταιρείας - παρόχου ρεύματος «Ηρων», που «αρνείται διακανονισμό σε εργαζόμενη του νοσοκομείου μας», καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και προσανατολίζεται άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Οπως σημειώνει, στη μακρά λίστα των θυμάτων του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς της Ενέργειας «προστέθηκε αυτήν τη φορά μία συνάδελφός μας, η οποία επιστρέφοντας από τη βάρδια της την Παρασκευή το βράδυ βρήκε κομμένο το ρεύμα και έκτοτε ζει στο σκοτάδι και στο κρύο.

Πριν τη διακοπή, η εταιρεία παροχής Ενέργειας είχε αρνηθεί να προβεί σε ρύθμιση του χρέους εάν δεν κατέβαλλε η πελάτης τους το ήμισυ της οφειλής. Σε προσπάθεια επικοινωνίας του σωματείου μας με την εταιρεία, αρνήθηκαν συνάντηση με υπεύθυνο του τμήματος ρυθμίσεων οφειλών για διακανονισμό της αποπληρωμής και αδιαφόρησαν μπροστά στο αίτημά μας για επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε μια εργαζόμενη που εκτός του ότι ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα, καλείται να παρουσιαστεί στην εργασία της σε ΜΕΘ COVID χωρίς να έχει τα μέσα να κάνει ένα ζεστό μπάνιο, να πλύνει τα ρούχα της, να προετοιμάσει ένα γεύμα».

«Κανένας συνάδελφος στο σκοτάδι! Κανένας συνάδελφος παγωμένος και πεινασμένος!», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, θυμίζοντας ότι οι υγειονομικοί μετά βίας εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους, με την ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τον πέλεκυ της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους. «Πόσο μάλλον τώρα που βιώνουμε την εξωφρενική ανατίμηση σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καύσιμα, τις υπέρογκες χρεώσεις στην Ενέργεια», κοντά στη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που όπως λένε οι εργαζόμενοι «μας αναγκάζει να χρυσοπληρώνουμε το αγαθό της Υγείας, "στραγγίζοντας" τις άδειες μας τσέπες στα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων». Και διαμηνύει ότι «στον εργασιακό και ενεργειακό "χειμώνα" που έρχεται θα ακολουθήσουν κι άλλα θύματα ανάμεσά μας. Κανένας να μη μείνει μόνος! Τα σωματεία να γίνουν ασπίδα για τους εργαζόμενους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ