Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Το ΚΚΕ δίπλα στους μεταλλωρύχους της «Ελληνικός Χρυσός»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων «Αγία Βαρβάρα», «Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας» και «Στοά 59».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και επισήμανε την ανάγκη ετοιμότητας για απάντηση των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια της επιχείρησης για περαιτέρω εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μέσω μαζικών απολύσεων. Επίσης ανέδειξε την ανάγκη άμεσων διεκδικήσεων για μέτρα υγείας και ασφάλειας ενάντια στην ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση. Δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος σε οποιαδήποτε μορφή πάλης για μαζικές προσλήψεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου και υπογραφής ΣΣΕ με αυξήσεις των μισθών στο ύψος τουλάχιστον των απωλειών λόγω ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Στη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι η πάλη του εργατικού κινήματος, των σωματείων του πρέπει να βάλει στο στόχαστρό της τα ζητήματα της ακρίβειας και των αιτιών της, τα ζητήματα της Υγείας, να σταθεί απέναντι στο επερχόμενο νομοσχέδιο - έκτρωμα για το ΕΣΥ, όπως και απέναντι στον κίνδυνο εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Τέλος, και με βάση την πείρα των εργαζομένων, αναδείχθηκε στη συζήτηση η δύναμη της αλληλεγγύης σε κάθε εργατικό αγώνα, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο, ως προϋπόθεση για την επίτευξη ενιαίας πανελλαδικής ταξικής απάντησης των εργατών απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων - επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ