Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και άλλο σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου στο «σφυρί»

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διαμηνύουν τα σωματεία που χτες πραγματοποίησαν κινητοποίηση

Διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, έξω από την «Do Value», εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Το σπίτι του χαμηλοσυνταξιούχου δάσκαλου, στους Αμπελόκηπους, βγαίνει στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο ύψους 84.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος να γίνει σήμερα, Παρασκευή. Με την παρέμβασή τους, οι εκπρόσωποι σωματείων (ΣΕΤΕΠΕ, Συνταξιούχων Δημοσίου, κ.ά.) και φορέων, όπως ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων, απαίτησαν την αναστολή του, δηλώνοντας ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να τον εμποδίσουν.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός», διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και την έξωση καμίας εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Απαίτησαν μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών που τσακίζονται από την ακρίβεια.

Ο χαμηλοσυνταξιούχος δάσκαλος σταμάτησε να εξυπηρετεί το δάνειο όταν μειώθηκε η σύνταξή του σχεδόν κατά 50%. Εξαιτίας της οικονομικής του αδυναμίας έφτασε να μην μπορεί να πληρώσει ούτε τη θέρμανση, με αποτέλεσμα να του κόψουν και την παροχή αερίου, πρόκειται δηλαδή για μία ακόμα περίπτωση ενδεικτική για το ξεσάλωμα των «κορακιών» με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων καλούν τον λαό να σταθεί δίπλα σε συνανθρώπους μας που τους έχουν περάσει τη θηλιά του χρέους στον λαιμό, και μαζικά, μαχητικά να απαιτήσει να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να γίνουν «κουρέματα» στο κεφάλαιο και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων. Απέναντι στο ενιαίο μέτωπο τραπεζιτών - κυβέρνησης, να αντιτάξουν τα όπλα της συλλογικής πάλης και της αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ