Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κάλεσμα σωματείων και συνδικαλιστών για συνέδριο - απαρχή νέων αγώνων

Εκδήλωση των εκλεγμένων με το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 28/11

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα; Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: Απαρχή νέων αγώνων ή παζάρια για τη διαμόρφωση του νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού;» θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση απευθύνουν και τα Συνδικάτα Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Επισιτισμού - Τουρισμού και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην εκδήλωση, ενώ αναφέρονται και στα τεκταινόμενα στο Εργατικό Κέντρο μπροστά στο συνέδριό του στις 4 Δεκέμβρη.

Ενημερώνουν τους εργαζόμενους για μια σειρά γεγονότων των τελευταίων ημερών, τα οποία δείχνουν ότι οι συνδικαλιστές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε διεργασίες για την αλλοίωση των συσχετισμών. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι η μη εγγραφή του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Μεσσηνίας (με κοινή απόφαση των παρατάξεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) στο ΕΚ και η εγγραφή άλλου σωματείου («Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων»), το οποίο πραγματοποίησε ηλεκτρονικές εκλογές, κατ' εφαρμογή του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη, με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ.

Επιπλέον, οι παραπάνω δυνάμεις αποδέχονται συνδικάτο («Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο και στην Παροχή Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου») το οποίο κατάφερε το ...ακατόρθωτο: Μέσα σε 10 μέρες από την ίδρυσή του ξεπέρασε τα 500 μέλη, πραγματοποιώντας Γενική Συνέλευση με μόλις 2 άτομα! Η νοθεία φωνάζει από μακριά, λοιπόν, σε ένα σωματείο στο οποίο ηγούνται στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Από το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚ πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια. Περίοδος που η κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων πήρε χαρακτηριστικά τσουνάμι από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ολη αυτήν την περίοδο, όλες αυτές οι δυνάμεις προσπάθησαν να επιβάλουν με όλους τους τρόπους σιγή νεκροταφείου στον λαό!», τονίζουν οι εκλεγμένοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Και προσθέτουν ότι όλοι αυτοί μαζί εφαρμόζουν τον νόμο Χατζηδάκη, θέλουν σωματεία «δεξαμενές ψήφων», όπου θα εκλέγονται οι «εκλεκτοί» και οι «αρεστοί» σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, κ.ο.κ.

Σημειώνουν ακόμα ότι «αυτές οι "ανίερες συμμαχίες" μεταξύ των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αφορούν τους σχεδιασμούς και τα παζάρια για τη διαμόρφωση των επόμενων κυβερνητικών πλειοψηφιών και των αντίστοιχων κυβερνητικών "συνδικαλισμών" από την κάθε μεριά».

Και καλούν κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να υψώσει εμπόδια απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς.«Η δικαιολογημένη αποστροφή και σιχαμάρα απέναντι στον εργατοπατερισμό και τις αργόμισθες ηγεσίες στο ΕΚ Καλαμάτας πρέπει να γίνει πείσμα και δύναμη για την αλλαγή της κατάστασης, των συσχετισμών. Για ένα ΕΚ που θα είναι στήριγμα των εργαζομένων και όχι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων», υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θυμίζοντας τι έχουν καταφέρει οι εργαζόμενοι όταν πίστεψαν στη δύναμή τους, π.χ. σε «e-food», ΛΑΡΚΟ, COSCO, Πετρέλαια Καβάλας, «Μαλαματίνα» κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ