Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση της κυβέρνησης για παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές Υγείας μέχρι τις 31/12/2022, αφήνοντας ωστόσο «παραθυράκι», με την αιτιολογία της απουσίας επαναξιολόγησης.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές Υγείας μέχρι τις 31/12/2022, είναι αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, επομένως δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο απαράδεκτο καθεστώς της αναστολής να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά την «προστασία της υγείας» ως άλλοθι για τις αναστολές των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης», ανέφερε ο υπουργός, τη στιγμή που η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο από την εφαρμογή της πολιτικής που τη θεωρεί «κόστος» προς εξορθολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ