Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με την αγωνιστική τους στάση κατάφεραν να ανακληθούν οι απολύσεις

«Συνεχίζουμε ενωμένοι και με αποφασιστικότητα τη μάχη μέχρι τέλους» τονίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Από την άμεση αγωνιστική παρέμβαση για να ακυρωθούν οι έξι απολύσεις
Από την άμεση αγωνιστική παρέμβαση για να ακυρωθούν οι έξι απολύσεις
Με την άμεση παρέμβαση, την ενότητα και την αποφασιστική τους στάση εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους κατάφεραν και αυτήν τη φορά να αποτρέψουν να ξεκινήσει το «ξήλωμα» των εργαζομένων από το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Νοέμβρη, η διεύθυνση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ενημέρωσε το Σωματείο ότι ο εργολάβος της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ανακάλεσε τις 6 απολύσεις που είχε ανακοινώσει και ότι οι συνάδελφοί τους θα προσέλθουν κανονικά για δουλειά σήμερα Παρασκευή.

Μετά και απ' αυτήν τη θετική εξέλιξη, δεν θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα από το επιχειρησιακό σωματείο στη Λάρυμνα και το κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Η αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων, η πίεση που άσκησαν οι παρεμβάσεις τους και η άμεση προκήρυξη των δυναμικών κινητοποιήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να βάλουν εμπόδια στις απολύσεις, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή και με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να έχουν οδηγήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας ΛΑΡΚΟ, να καθιστούν αβέβαιη την ενιαία επαναλειτουργία και τις θέσεις εργασίας, αλλά και να αφήνουν ανοιχτές προϋποθέσεις για ακόμη αρνητικές εξελίξεις, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έστειλαν το μήνυμα ότι παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν εδώ και τρία χρόνια.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα ακόμη παράδειγμα της δύναμης που έχουν εργαζόμενοι στα χέρια τους. Είναι αποτέλεσμα της άμεσης απάντησης που δόθηκε με την προκήρυξη δυναμικών κινητοποιήσεων, της ενότητας των εργαζομένων και της συσπείρωσης στα Σωματεία τους, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αγώνα που δίνουμε τρία χρόνια τώρα και έχουμε καταφέρει να είμαστε ακόμη όρθιοι, μέσα στις εργασίες και τα σπίτια μας», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και προσθέτει:

«Ετσι θα συνεχίσουμε, ενωμένοι και με αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. Για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας. Δεν περιμένουμε σωτήρες, ξέρουμε καλά ότι σύμμαχός μας είναι μόνο οι συνάδελφοί μας και ο απλός κόσμος που μας εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαίνουν ξεσηκωμό για τις θέσεις εργασίας, δεν υποχωρούν αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις (2024-06-18 00:00:00.0)
Με νέα δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα απέσπασαν ξανά παράταση των συμβάσεων (2023-12-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στον δρόμο του αγώνα που τους κρατά στην εργασία και τα σπίτια τους (2023-01-14 00:00:00.0)
Νέα μαζική απάντηση στο έγκλημα από τη συγκέντρωση στα Ψαχνά (2022-02-22 00:00:00.0)
Νέα μάχη για τους εργαζόμενους που παλεύουν εδώ και δύο χρόνια (2021-11-27 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις για συρρίκνωση του προσωπικού (2020-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ