Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεσσαλονίκη - λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Η απαίτηση του λαού της πόλης για «Θεσσαλονίκη - λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» εκφράστηκε μαχητικά και μαζικά μέσα από τη χτεσινοβραδινή κινητοποίηση της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), ενάντια στην παρουσία των 5 ΝΑΤΟικών πλοίων και την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή και δυναμική πορεία διά μέσου των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη, και με ενδιάμεσο σταθμό στο αμερικάνικο προξενείο, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πύλη του λιμανιού που οδηγεί στην Α' προβλήτα, όπου είχαν παραταχθεί πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκεί μπροστά, στα κάγκελα, τοποθέτησαν τα πανό που απαιτούν «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο», «Εξω οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης» και κατήγγειλαν την κινητοποίηση των μηχανισμών καταστολής για την προστασία των δολοφονικών στρατών.

Ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωατλαντικό δρόμο μεγαλώνουν την αλυσίδα με την οποία δένουν τον λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Σχολιάζοντας δε την παρουσία ανάμεσα στα ΝΑΤΟικά πλοία και τουρκικού αρματαγωγού, επισήμανε πως δείχνει πόση αξία πρέπει να δίνει ο λαός στην προπαγάνδα ότι τα ΝΑΤΟικά σχέδια αποτελούν ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα σημειώνοντας: «Εχθρός μας δεν είναι ο τουρκικός λαός, είναι η αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και η αστική τάξη της Ελλάδας, που με τους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντά τους εμπλέκουν τους δύο λαούς σε θανάσιμη αντιπαράθεση και κινδύνους. Με αυτούς πρέπει να λογαριαστούν οι λαοί μας, για να ζήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας, συναδέλφωσης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας». Κάλεσε δε τον λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ