Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατατέθηκε το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση στην ουσία ενισχύει περαιτέρω όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

Ετσι ανάμεσα σε άλλα αναβαθμίζονται η δράση της ΕΥΠ και οι λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους. Για τα κατασκοπευτικά λογισμικά με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, πλέον νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών.

Ως προς την πολυσυζητημένη ενημέρωση του παρακολουθούμενου, που είχε παύσει ως δυνατότητα για λόγους εθνικής ασφάλειας, αυτή τελικά θα γίνεται υπό την γνωστή και «δοκιμασμένη» προϋπόθεση ότι «δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε η άρση» και αφού περάσουν 3 έτη από την παύση της. Παράλληλα επιβεβαιώνεται η δυνατότητα να αίρεται το απόρρητο και να παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας πολιτικά πρόσωπα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργούς, βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων εκλεγμένους στη Βουλή και Ευρωβουλή, μέχρι και τα ανώτατα μονοπρόσωπα όργανα των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ