Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Παράνομες» οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου, ικανοποιώντας εν μέρει τις αξιώσεις της δημοτικής αρχής, που φέρει ακέραιη την ευθύνη για τους σωρούς σκουπιδιών στην πόλη, τους οποίους χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να σύρει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

Το δικαστήριο, με τις συνήθεις «φαστ τρακ» διαδικασίες, έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση, δεν έκανε όμως δεχτή την απαίτηση της δημοτικής αρχής να κηρυχθεί παράνομη και η αποχή των Κυριακών, ούτε την απαίτηση να μην επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις για τους ίδιους λόγους.

Δίνοντας απάντηση, η ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης καλεί άμεσα να πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ καταγγέλλει τόσο τη δημοτική αρχή Ζέρβα όσο και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου, που έσπευσε να ...συμμορφωθεί με τις υποδείξεις.

Θυμίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις για τις οποίες η δημοτική αρχή έσυρε στα δικαστήρια την κινητοποίηση. Ακόμα, χαιρετίζει τους εργαζόμενους που έδωσαν παλικαρίσια τη μάχη για τρεις μέρες, κόντρα στις απειλές και τους εκβιασμούς, τονίζοντας ότι οι «κινητοποιήσεις ανέδειξαν στον λαό της πόλης τα προβλήματά μας και "ξεβράκωσαν" την αντεργατική πολιτική της διοίκησης και τα επιχειρήματά της. Εκεί που δεν συζητούσε τα αιτήματά μας, αναγκάστηκε να δώσει υποσχέσεις για κάποια θέματα, θα δούμε βέβαια αν τηρήσει τις υποσχέσεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ