Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη καταδικάζεται το τερατούργημα

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Την κατηγορηματική εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εξέφρασαν υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, για περίθαλψη δημόσια και δωρεάν για όλο τον λαό.

Στη Θεσσαλία

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο λαός της Λάρισας, παρά τη συνεχή βροχή, από τη συγκέντρωση που οργάνωσαν τα σωματεία των υγειονομικών στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως και η στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο.

Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, του Εργατικού Κέντρου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, αναδεικνύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας, Νίκος Νταφούλης, μεταφέροντας την απόφαση των υγειονομικών να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τον λαό για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με υγειονομικούς που θα μπορούν να κάνουν σωστά και με επάρκεια τη δουλειά τους και ταυτόχρονα θα ζουν αξιοπρεπώς από τον μισθό τους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Μαχητική και μαζική ήταν η κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού, Εκτορας Γάζος, μίλησε για την εγκληματική πολιτική που υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ τη συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών και την απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο εξέφρασαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, του Εργατικού Κέντρου, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων μαζικών φορέων.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εξέφρασαν υγειονομικοί αλλά και φορείς, σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην είσοδο των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Τρικάλων από υγειονομικούς και εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων.

Ακόμα, σήμερα στις 5.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση από σωματεία και φορείς στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Ηπειρο

Στα Γιάννενα, συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε η ΕΙΝΗ με τους συλλόγους εργαζομένων «Χατζηκώστα» και ΠΓΝΙ, με τη συμμετοχή της επιτροπής αγώνα συμβασιούχων, του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Στην Πρέβεζα ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου μαζί με σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα για τη Δευτεροβάθμια Υγεία. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λευκάδα και Κέρκυρα.

Σε Στερεά και Εύβοια

Σε κινητοποίηση προχώρησε και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς χτες το πρωί, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας, ενημέρωσε εργαζόμενους και επισκέπτες για τις επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου στη δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, σωματεία εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας, ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, συνδικάτα, σωματεία συνταξιούχων από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταγγέλλουν το νέο νομοσχέδιο, εκφράζουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και απαιτούν την απόσυρσή του.

Σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Στη Φλώρινα, το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Φλώρινας πραγματοποίησε κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου το πρωί, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φλώρινας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Παρά την καταρρακτώδη βροχή, κινητοποίηση στο πλαίσιο της απεργίας πραγματοποίησαν και τα σωματεία της Δράμας, στην είσοδο του Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία από τα σωματεία εργαζομένων, νοσηλευτών και γιατρών του Νοσοκομείου όπως και εργατικών σωματείων της Δράμας πραγματοποίησε παρέμβαση στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καταθέτοντας τα αιτήματα των σωματείων.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Θράκης, στην οποία συμμετείχαν εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης.

Στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ύστερα από κάλεσμα της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Ιατρών Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ), με τη συμμετοχή εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της πόλης. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιώργος Γκούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ.

Κινητοποίηση στην είσοδο του ΓΝ Γρεβενών πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας στο πλευρό τους μέλη του ΝΤ Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών.

Στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συμμετείχαν σωματεία και φορείς του νομού, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. Συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και οι Ενώσεις γιατρών Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε πορεία με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου.

Στα Χανιά, έγινε κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Και στη Σητεία, έγινε συγκέντρωση στο νοσοκομείο από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Ενωση Γιατρών Λασιθίου, ενώ συμμετείχαν σωματεία και φορείς του νομού. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε Λέσβο και Λήμνο

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε και στη Λέσβο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός - δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «σεβασμός στον πόνο των ασθενών - και στην προσφορά γιατρών, νοσηλευτών», «δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, η Ενωση Γιατρών του ΕΣΥ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, η ΕΛΜΕ Λέσβου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο - τερατούργημα.

Σε στεγασμένο χώρο του Νοσοκομείου Λήμνου λόγω της βροχής πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Λήμνου ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κώστας Μαδυτινός, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, και ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου, ενώ το ψήφισμα της συγκέντρωσης που παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της διοίκησης του νοσοκομείου, διάβασε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Αλέξης Ρίζος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ